შიგთავსის გარეშე! ოქროსფერი ფუნჩულა შაქრის ჭიქურით

339

საოცრად გემრიელი დესერტის მარტივი რეცეპტი სწორედ ისაა, რაც გვჭირდება, როცა ბევრი დრო არ გვაქვს. საკუთარი თავი და ახლობლები გაანებივრეთ, ჩაიზე მისაყოლებლად ტკბილი ფუნჩულები შაქრიან ჭიქურში მოამზადეთ. ამისთვის მინიმალური ძალისხმევა დაგჭირდებათ.

ტკბილეულს შემავსებელი არ სჭირდება. ოქროსფერი ფუნჩულები შიგთავსის გარეშეც კარგია. ხრაშუნა და განუმეორებელი გემო პირველივე ჩაკბეჩაზე თავს შეგაყვარებთ. რეცეპტი აუცილებლად უნდა ჩაიწეროთ.

როგორ მოვამზადოთ ფუნჩულები შაქრიან ჭიქურში

ფუნჩულები კარგად რომ შეიწვას, ფრიტიურში მოამზადეთ. ამ მიზნით სქელძირიან ქვაბში ბევრი მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. როგორც კი კარგად გაცხელდება, მასში ცომის ნამზადი შეგიძლიათ ჩაუშვათ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • 1 ჩ/კ საფუარი
  • 30 გ წყალი
  • 90 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 110 გ შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი თასში ათქვიფეთ. შაქარი და მშრალი საფუარი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ.

2. მარილი და ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. რბილი ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 1 საათით სითბოში გააჩერეთ.

3. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ. მისგან სასურველი ფორმები გამოჭერით. პარკი დააფარეთ და 10 წუთით გააჩერეთ.

4. სქელძირიან ქვაბში მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. კარგად გააცხელეთ. ცომის ნამზადი ყველა მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

5. ღრმა თასში შაქრის ფხვნილი ჩაყარეთ და წყალი დაასხით. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სათქვეფით აურიეთ.

6. ფუნჩულები შაქრის ნარევში ამოავლეთ. გისოსზე დააწყვეთ და ჭიქურის გამაგრებამდე გააჩერეთ.

ასეთი ფუნჩულები მარილიან ყავასთან იდეალურია. ამ ცხელ სასმელს ძალიან გამოხატული და რბილი გემო აქვს. ასეთი შედეგი მიიღწევა იმის ხარჯზე, რომ მარილი წყალს არბილებს და ყავას სიმწარეს აქრობს. სასმელის მოსამზადებლად ჯეზვე გააცხელეთ. მწიკვი მარილი, 0,5 ჩ/კ შაქარი და 3 ჩ/კ დაფქული ყავა ჩაყარეთ. კარგად აურიეთ და 180 მლ ცხელი წყალი დაასხით. სუსტ ცეცხლზე ადუღეთ, სანამ ქაფი არ წარმოიქმნება. შემდეგ ჯეზვე ცეცხლს მოაშორეთ და ნახევარი წუთით გააჩერეთ. კიდევ 2–ჯერ გააცხელეთ. არომატული სასმელი ფინჯნებში ჩაასხით და ოქროსფერ ფუნჩულებთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!