შეეგებეთ! საოცარი ქართული სუპ ხარჩო

1986

ხარჩო – ეს ცხელი ქართული კერძია, რომელიც მოგაჯადოებთ. მისი გასინჯვის შემდეგ, ვეღარასოდეს იტყვით მასზე უარს.

ინგრედიენტები

  • პომიდვრის პასტა 200გ
  • ხახვუ 2 ცალი
  • ბრინჯი 0,5 ჭიქა
  • ძვლიანი საქონლის ხორცი 800გ
  • ნიორი 2 კბილი
  • ხარჩოს სანელებლები
  • მწარე აჯიკა ნახევარი ჩაის კოვზი
  • ნიგოზი 100გ

მომზადება

  1. მოხარშეთ ხორცი. მოათავსეთ ცივ წყალში. ხორცი ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 1 საათი, მოაშორეთ ქაფი. მოაყარეთ მარილი. მოხარშული ხორცი დაჭერით და მოათავსეთ ქვაბში.
  2. დაჭერით ხახვი და შეწვით დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა, დაჭრილი ნიორი, აჯიკა და შეწვით კიდევ 5 წუთი.
  3. ქაბში მოათავსეთ გარეცხილი ბრინჯი.
  4. დაახლოებით 20 წუთის შემდეგ დაუმატეთ ხახვისა და ტომატის მასა.
  5. მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი.
  6. დაუმატეთ ნიგოზი.
  7. დაელოდეთ გაგრილებას და დააგემოვნეთ.

გემრიელად მიირთვით!