ხაჭაპური – ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი და პოპულარული კერძი, ნამდვილი ეროვნული სიამაყეა. მისი მომზადების რეცეპტები ასზე მეტს ითვლის. ხაჭაპურში მთავარი ყველია. რაც მეტი – მით უკეთესი, რაოდენობა ხანდახან ცომსაც აღემატება.
ინგრედიენტები
- 0,5 ჭ რძე
- 1 ჩ.კ. საფუარი
- 30 გრ კარაქი
- 2/3 ჭ ფქვილი
- 250 გრ სულგუნი
- 1 ს.კ. ზეთი
- 3 კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
- შეურიეთ ფქვილი, საფუარი, რძე, 2 კვერცხი, ზეთი, მარილი და მოზილეთ ცომი.
- ამოსული ცომი გააბრტყელეთ, მოათავსეთ გახეხილი ყველის 2/3. გააბრტყელეთ, წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ სანახევროდ.
- გამოიღეთ ხაჭაპური ღუმელიდან, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და გამოაცხვეთ დაბრაწვამდე. მზა ხაჭაპურს წაუსვით კარაქი.
მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!