ფქვილის, კარაქის და ჟელატინის გარეშე: ორცხობილების ტორტი პლომბირის კრემით

475

ჩემი დიდი კულინარიული გამოცდილების მიუხედავად ტორტებს არ ვაკეთებდი. ეს დესერტი ყოველთვის რთული მეჩვენებოდა, რომელიც მინიმუმ ნახევარი დღის ქურასთან გატარებას ითხოვდა. ალბათ, ბავშვობაში ვუყურე, როგორ აკეთებდა დედა „ნაპოლეონს“. ოჯახში, სადაც ტკბილეულის მოყვარული ცხოვრობს, დესერტების ცხობა უნდა დაიწყოთ. ჩემი პირველი საკონდიტრო წარმატება გახდა პლომბირის ტორტი, რომელმაც ამ დესერტზე აზრი შემაცვლევინა.

აღმოჩნდა, რომ მორთული და გემრიელი ტორტის მომზადება სწრაფად, ცომის და რთული კრემის გარეშე შეიძლება. ცხობის გარეშე პირველი ტორტის მომზადებიდან წლები გავიდა, მაგრამ მაინც ჩემი ფავორიტია.

როგორ მოვამზადოთ პლომბირის ტორტი ორცხობილებით ცხობის გარეშე

ტორტი ორცხობილებით არ ჰგავს დესერტებს, რომლებიც ხშირად გხვდებათ. მასში ფქვილი, ჟელატინი, კარაქი და მცენარეული ზეთი არაა. ღუმელის ჩართვაც არ მოგიწევთ. მხოლოდ ერთი სირთულე აქვს: მაცივრიდან გამოღებას უნდა დაელოდოთ!

ინგრედიენტები:

  • 180 გ ორცხობილა
  • 2 კვერცხის გული
  • 200 გ შესქელებული რძე
  • 150 გ თეთრი შოკოლადი
  • 550 მლ რძე
  • 50 გ სიმინდის სახამებელი
  • 120 გ ხაჭოს ყველი

მომზადების წესი:

1. თითოეული ორცხობილა 100 მლ რძეში ჩაალბეთ და საცხობ ფორმაში ძირის და გვერდების სახით ჩააწყვეთ.

2. კვერცხის გულები და 400 მლ რძე აურიეთ. სიმინდის სახამებელი და შესქელებული რძე დაუმატეთ. აურიეთ და ნარევი გასქელებამდე ხარშეთ, მუდმივად ურიეთ.

3. სანამ პლომბირის კრემი ჯერ კიდევ ქურაზეა, ხაჭოს ყველი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასა უნდა მიიღოთ.

4. საცხობ ფორმაში ორცხობილის ძირს ცოტა კრემი დაასხით. შემდეგ ორცხობილის ფენით დაფარეთ, ზემოდან დარჩენილი კრემი დაასხით. დესერტი მაცივარში გააგრილეთ.

5. დარჩენილი რძე თეთრ შოკოლადთან ერთად სრულ გახსნამდე გააცხელეთ.

6. ცივ დესერტს შოკოლადის ჭიქური მოასხით და მაცივარში გამაგრებამდე შეინახეთ.

ტორტი პლომბირის კრემით 10 წუთში მზადდება. ასეთი სწრაფი დესერტი დაგეხმარებათ, როცა უცებ გემრიელობა მოგინდათ, მაგრამ სახლში არაფერი გაქვთ. ტორტი უფქვილოდ ძალიან მორთული გამოდის. თქვენს სუფრაზე ადგილს ნამდვილად იმსახურებს.