ჩემი ჟელეს ტორტები უკვე ძალიან პოპულარულია, ჩემმა დამრიგებელმა ერთხელაც შეუკვეთა – და მას მერე დაიწყო. ყველა მომხმარებელი ძალიან დიდი კმაყოფილებას გამოთქვამს, უკვე ვფიქრობ ბიზნესის წამოწყებას. არანეირი საიდუმლო არ არსებობს, ვამზადებ ჟელატინით, შაქრით, რძით და ვუმატებ ცოტაოდენ კენკრასაც.
დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ ამ უმარტივესი და საოცარი ტორტის რეცეპტს. რაც მთავარია მის მომზადებას არ სჭირდება არანეირი გამოცდილება, რადგან ჟელესგან ჟელატინის გაკეთება პირველ კლასელმაც იცის. ამას გარდა დედებს კულინარიაში საკმარისი გამოცდილება აქვთ.
ჟელე შაქრით და რძით
რძე და შაქარი ამ ტორტის მტავარი ინგრედიენტებია, მაგრამ ჟელატინის გარეშე მაინც არაფერი გამოგვივა. დანარჩენი ინგრედიენტები უმარტივესებია. თვენგან მხოლოდ საჭიროა მონდომება და პოზიტივი. მოდით დავიწყოთ!
ინგრედიენტები
- 500მლ წყალი
- 250მლ რძე
- 75გ ჟელატინი
- შაქარი გემოვნებით
- საკვების საღებავი
- კენკრა გემვნებით
მომზადება
1.უნდა დავიწყოთ გამჭირვალე ჟელეთი, ამიტომაც ჟელატინი გაალღვეთ წყალში ინსტრუქციის მიხედვით, მაგრამ პროპორციით 25გრ 250გრ წყალში. ანუ ნახევარი ლიტრი წყალი და 50გრ ჟელატინი. ჩასხით მიღებული მასა ფორმაში და მოათავსეთ მაცივარში.
2. აადუღეთ რძე. გაალღვეთ 25გრ ჟელატინი. ადუღებულ რძეს დაუმატეთ საკვების საღებავი და გამღვალი ჟელატინი. დაელოდეთ რძის გათბობას და ყოველი შემთხვევისთვის შეგიძლიათ გამოწუროთ.
3.მაცივრიდან გამოიტანეთ გაყინული თეთრი ჟელელე, მოვიდა ფერის დამატების დროც. სამაედიცინო ნემსი აავსეთ ფერადი ჟელეთ, უჩხვლიტეთ გამჭირვალე ჟელეს და დახატეთ ფიგურები.
4. ყველაფერი ისევ მოათავსეთ მაცივარში, კარგად გააგრილეთ. როცა ჟელე გამაგრდება ფრთხილად გადმოიტანეთ ის. ამისთვის ჟელეთი სავსე ჭურჭელი მოათავსეთ მასზე დიდ თბილი წყლით სავსე ჭურჭელში. ამ მეთოდით ჟელეს თქვენ გადმოიტანთ ჭურჭლიდან დაუზიანებლად და მარტივად.
5. დაახურეთ ჟელეს ლანგარი და ფრთხილად გადმოაბრუნეთ, ის მარტივად უნდა გადმოვიდეს ფორმიდან. ჟელატინის ფენას შეგიძლიათ დაუმატოთ კენკრა, ეს თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული.
ასეთი ჟელეს დამზადება მარტივია სახლის პირობებში. ამ კერძის მომზადებაში მხოლოდ ერთმა რამ შეიძლება შეგიშალოთ ხელი, ეს თქვნი ნეგატიური ფიქრებია, რომ არ გამოგივათ და თქვენი ტორტი არავის მოეწონება. ჩვენი რჩევაა მოამზადეთ ის ბევრჯერ და ყოველ ჯერზე უკეთესი ტორტი გამოგივათ. ამ სახის ტორტი ნამდვილად გააოცებს თქვენს სტუმრებს.