რეცეპტი რძის გარეშე. როგორ მოვზილოთ იდეალური ცომი ბელიაშისთვის

269

იცით თუ არა, რომ რძე ფაფუკი და გემრიელი ბელიაშის მოსამზადებლად აუცილებელი ინგრედიენტი არაა? მის გარეშე შეგიძლიათ მოზილოთ იდეალური ცომი, რომელიც თავისი ჰაეროვნებით გაგაოცებთ. წყალზე მომზადებული ბელიაში კლასიკურ ვარიანტს არ ჩამოუვარდება, თან უფრო ბიუჯეტურია.

ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ბევრი მზესუმზირის ზეთი. 2 ს/კ ზეთი ცომში და ბევრი რაოდენობით შესაწვავად. ბელიაში ხომ მოწითალო და ოქროსფერი უნდა გამოვიდეს.

წყალზე მომზადებული გემრიელი ბელიაში: წვნიანობის საიდუმლო

პატარა ხრიკი. ხორციანი შიგთავსი საოცრად წვნიანი რომ გამოვიდეს, ფარშს ერთი დამატებითი ინგრედიენტი დაუმატეთ. ცოტა წყალი წარმატებული ბელიაშისთვის საჭიროა. მისი დახმარებით გემრიელ შიგთავსს მოამზადებთ.

ინგრედიენტები:

  • 230 მლ წყალი
  • 1 ჩ/კ საფუარი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 ხახვი
  • 2,5 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 150 გ ღორის ფარში

მომზადების წესი:

1. 200 მლ თბილი წყალი თასში ჩაასხით. მშრალი საფუარი, შაქარი და 0,5 ჩ/კ მარილი დაუმატეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. სათქვეფით კარგად აურიეთ.

2. გაცრილი ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი გლუვი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 3-4 საათი მაცივარში შეინახეთ.

3. შიგთავსი მოამზადეთ. ხახვი გათალეთ და ძალიან წვრილად დაჭერით. ხახვი და ღორის ხორცის ფარში აურიეთ. წყალი დაუმატეთ.

4. ფარშს 0,5 ჩ/კ მარილი და დაფქული შავი წიწაკა დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

5. ცომი სამუშაო ზედაპირზე გადაიტანეთ და ჩაზილეთ. 2 ნაწილად გაყავით. თითოეული 5 ნაწილად გაყავით და დააგუნდავეთ.

6. ცომის ნამზადებიდან კვერები გააკეთეთ. ცენტრში ხორცის შიგთავსი მოათავსეთ. ცომის კიდეები შეკარით. ბელიაში ღია შუაგულით მოამზადეთ.

7. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. სუსტ ცეცხლზე ბელიაშები ორივე მხრიდან 4-5 წუთი შეწვით. მზადაა!

შემწვარი ბელიაშები ქაღალდზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს. ამის შემდეგ თეფშზე გადაიტანეთ. თუ გსურთ, დიდ კომპანიას ასეთი გემრიელობით გაუმასპინძლდეთ, ორმაგი პორცია მოამზადეთ. მითითებული რაოდენობით გამოდის 10 ბელიაში, რომელიც წამებში ქრება.