ჩემს ოჯახში ხვეულა ფუნთუშები ყველას უყვარს. მის გარეშე ჩაის დალევაზე უარს აცხადებენ. კვირაში რამდენჯერმე უმარტივესი ინგრედიენტებით ვაცხობ. საფუარის ცომი საჭირო არაა.
როგორ მოვამზადოთ ხვეულა ფუნთუშები კაკლის შიგთავსით
ხვეულა ფუნთუშები რომ გამოვიდეს, უცხიმო ხაჭო (9%) შეარჩიეთ. კაკალი ზედმეტად არ დააქუცმაცოთ. არ დაფშვნათ, უბრალოდ დატეხეთ. მომზადებას შეუდექით.
ინგრედიენტები:
- 270 გ ხაჭო
- 170 გ შაქარი
- მწიკვი მარილი
- 290 გ ხორბლის ფქვილი
- 100 გ ნიგოზი
- 1 ჩ/კ შაქრის ფხვნილი
- 3 კვერცხი
- 8 გ ვანილი
- 2 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
- 10 გ გამაფხვიერებელი
- 50 გ კარაქი
მომზადების წესი:
1. ხაჭო, 2 კვერცხი, ვანილი, 70 გ შაქარი და მარილი აურიეთ. დააბლენდერეთ, სანამ შაქარი ბოლომდე არ გაიხსნება.
2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით და ხაჭოს მასას დაუმატეთ. მზესუმზირას ზეთი დაუმატეთ და რბილი ცომი მოზილეთ.
3. დარჩენილი ფქვილი სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ და ცომიდან ბურთები გააკეთეთ. თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ.
4. კაკალი დააქუცმაცეთ. კარაქი, შაქარი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
5. ცომის თითოეულ ფირფიტაში შიგთავსი მოათავსეთ. ცომი სამ ფენად გაკეცეთ.
6. თითოეული ცომის ფენა 8 ზოლად დაჭერით და დაგრიხეთ.
7. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ფუნთუშები გადაიტანეთ და კვერცხი წაუსვით. 180-190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთით აცხვეთ.
8. ფუნთუშებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და სუფრაზე გაიტანეთ.
ჩაი მოადუღეთ! მალე მთელი ოჯახი ნაზი და რბილი ფუნთუშის მისართმევად შეიკრიბება! როგორ ფიქრობთ, კიდევ რომელი შიგთავსი შეგვიძლია გამოვიყენოთ ხაჭოს ცომზე მომზადებულ ფუნთუშაში?