მხოლოდ 2 პროდუქტი და სასარგებლო სურნელოვანი პური მზადაა

558

უკვე დიდი ხანია მივხვდი: თუ პურცომეულს მიირთმევ, მაშინ მაქსიმალურად სასარგებლო უნდა იყოს. სწორედ ამიტომ, სახლში გამომცხვარი ახალი პური ყოველთვის მაქვს. ბავშვებისთვის გემრიელია, მეუღლე – დანაყრებული, თავად მშვიდად ვარ, რომ პურში კონსერვანტები და ქიმია არ შედის.

ყველაზე კარგია, რომ პურის საფუძველი მხოლოდ 2 ინგრედიენტია. წარმოგიდგენიათ? რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ნებისმიერი ჩირი დაუმატოთ ან სეზამით მორთოთ. თუმცა ამის გარეშეც წიწიბურას პური საოცრად გემრიელი გამოდის.

რატომ არ სჭირდება მწვანე წიწიბურის და მარილწყლის პურს სხვა არაფერი

ბუნებრივი დუღილის წყალობით პურს საფუარი, გამაფხვიერებელი ან ხორბლის ფქვილი არ სჭირდება. თუ პროცესის დაჩქარება გსურთ, უკვე მზა მასას ცოტა სოდა დაუმატეთ. ასე 20 საათის ნაცვლად ცომი 5-7 საათში მზად იქნება. გირჩევთ, საღამოს მოამზადოთ, რომ დილით ახალ გამომცხვარი პურით ისიამოვნოთ.

ინგრედიენტები:

  • 400 გ მწვანე წიწიბურა
  • 200 გ კიტრის მარილწყალი

მომზადების წესი:

1. მწვანე წიწიბურა რამდენჯერმე გარეცხეთ. სუფთა წყალი დაასხით, რომ ცოტა გასივდეს. ასე 2-3 საათით გააჩერეთ.

2. წყალი გადაასხით. წიწიბურა რბილი უნდა გახდეს და ხელით ადვილად იფშვნებოდეს. მარცვლეული ბლენდერით დააქუცმაცეთ ისე, რომ ფაფა მიიღოთ.

3. ახლა ღრმა თასში წიწიბურას მასას კომბოსტოს, კიტრის ან პომიდვრის მარილწყალი დაასხით და აურიეთ. არომატისთვის სუნელები შეგიძლიათ დაუმატოთ. თუ მარილწყალს ნეიტრალური გემო აქვს, მარილი დაუმატეთ.

4. ცომს სუფთა პირსახოცი დააფარეთ და თბილ ადგილას 1 დღე (მინიმუმ 20 საათით) გააჩერეთ.

5. საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით და ცომი მასში გადაიტანეთ. ზემოდან საყვარელი თესლით გააფორმეთ.

6. ღუმელი 190 გრადუსზე გააცხელეთ. ფორმა ღუმელში მოათავსეთ და ზუსტად 50 წუთით აცხვეთ, სანამ ცომეული მოწითალო ქერქით არ დაიფარება. გემრიელად მიირთვით!

მნიშვნელოვანია: როგორ კი, ღუმელს გამორთავთ, პური გამოიღეთ და გაგრილებას დაელოდეთ. ახლა შეგიძლიათ მაგიდაზე გაიტანოთ. თუ ცხელ პურს დაჭრით, შეიძლება დაჯდეს.