ნოყიერი საუზმე, რომელიც ბავშვებსაც მოეწონებათ, მხოლოდ 15 წუთში შეგიძლიათ მოამზადოთ. თუ დილით გემრიელი ლავაშის კონვერტების სოკოს შიგთავსით შეწვას გადაწყვეტთ, მეტი დრო არ დაგჭირდებათ.
კერძის მომზადების პროცესი ძალიან სწრაფი და ადვილია. მხოლოდ სოკო უნდა შეწვათ, ლავაშში გაახვიოთ და რამდენიმე წუთით ტაფაზე გახუხოთ. მოწითალო სამკუთხედები სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ.
როგორ მოვამზადოთ ლავაშის კონვერტები სოკოთი
შიგთავსი როგორც ხმელი ყველით, ასევე მდნარით შეგიძლიათ გააკეთოთ. მეორე ვარიანტის არჩევისას დაიმახსოვრეთ ერთი ნიუანსი. მდნარი ყველი ადვილად რომ გახეხოთ, 15-20 წუთი საყინულეში შეინახეთ.
ინგრედიენტები:
- 2 ლავაში
- 1 ხახვი
- მარილი გემოვნებით
- 2 ს/კ არაჟანი
- 1 კბილი ნიორი
- 4 ს/კ რძე
- 500 გ ქამა სოკო
- 200 გ ხმელი ყველი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 0,5 კონა კამა
- 2 კვერცხი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. სოკო პატარა კუბებად დაჭერით. ხახვი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ცხელ ტაფაზე ცოტა ზეთში ქამა სოკო და ხახვი ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. მარილი და შავი წიწაკა დაუმატეთ. გაგრილება აცადეთ.
2. კამა გარეცხეთ და გაამშრალეთ. მწვანილი წვრილად დაჭერით. ნიორი გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ. ხმელი ყველი მსხვილად გახეხეთ.
3. ცივი სოკო და არაჟანი ღრმა თასში აურიეთ. დაჭრილი კამა და ნიორი დაუმატეთ. ასევე გახეხილი ყველი, მარილი და წიწაკა. ყველა ინგრედიენტს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.
4. ლავაში გრძელ ზოლებად დაჭერით. თითოეული ზოლის კიდეში სოკოს შიგთავსი მოათავსეთ. ლავაში სამკუთხედებად დაახვიეთ. ზოლის ბოლო კონვერტში დამალეთ.
5. კლიარი მოამზადეთ. კვერცხი ათქვეფეთ. რძე და ცოტა მარილი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად ათქვეფეთ.
6. თითოეული სამკუთხედი შიგთავსით კლიარში ამოავლეთ, შემდეგ ცხელ ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში მოათავსეთ. ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით. მზადაა!
არომატული კერძი სოკოთი და ყველით სუფრიდან რამდენიმე წუთში გაქრება, თან ოჯახის ყველა წევრი დანაყრდება და კმაყოფილი დარჩება.