გოგრის ფუნთუშები საფუარზე

1256

გამარჯობა შემოდგომა! – ეს სეზონი განსაკუთრებით მიყვარს.

გოგრა ძალიან სასარგებლო და ვიტყოდი, რომ უნივერსალური პროდუქტია, მისგან უამრავი კერძის მომზადება შეიძლება.

მე ამ რეცეპტზე უბრალოდ ვგიჟდები!

ინგრედიენტები

  • 500გ გოგრა
  • 5 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 2 ჩაის კოვზი მშრალი საფუარი
  • 100გ კარაქი
  • 150გ შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • ვანილი
  • კვერცხის გული

მომზადება

1.მოხარშეთ გოგრა. ნახარში ჩაასხით ჭიქაში, ხოლო გოგრა აქციეთ პიურედ.

2.ნახევარ ჭიქა ნახარშს დაუმატეთ საფუარი და დააელოდეთ 5 წუთი. დაუმატეთ პიურე, შაქარი, ვანილი, მარილი, გამღვალი კარაქი და ფქვილი. მოურიეთ.

3.მოზილეთ ცომი. უნდა გამოგივიდეთ რბილი და ელასტიური. 1 საათი დაასვენეთ.

4.ცომს მიეცით ფუნთუშების ფორმა და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე.

5.დაასვენეთ 40 წუთი და შემდეგ გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 20 წუთი.

ფუნთუშა შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსით ან გააფორმოთ თქვენი გემოვნებით.

გემრიელად მიირთვით!