გემრიელი და მარტივი ფუნთუშების მომზადების ინსტრუქცია საფუარიანი ცომით

1859

ალბათ, ყველას გიყვარდათ სკოლის “ბუფეტში” მომზადებული თბილი კექსები, ხაჭოიანი ნამცხვრები, ღვეზელები და, რა თქმა უნდა, არომატული ფუნთუშები. იქ ყველაფერი რაღაცნაირად, უჩვეულოდ ტკბილი, ჰაეროვანი და ძალიან გემრიელი იყო.

გასაკვირი არ არის, რომ ზოგჯერ სახლში რაღაც მსგავსის მომზადება გვსურს. მაგრამ ერთადერთი პრობლემა ის არის, რომ ლამაზი და გემრიელი ფუნთუშები ან ნამცხვრები ყველა დიასახლისს არ გამოსდის. და ასეთმა წვრილმანმა ჩავარდნებმა შეიძლება ზოგიერთ დიასახლისს ცხობის სურვილი გაუქროს.

სწორედ ამიტომ, დღეს ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ მარტივი და უბრალო ფუნთუშების მომზადებას, რომლებიც აუცილებლად გამოგივათ. ეს საყვარელი, ფუმფულა ფუნთუშები არის ის, რაც გჭირდებათ თბილი ოჯახური შეკრებისთვის, ჭიქა რძესთან ან ჩაისთან.

უბრალო ფუნთუშები

ინგრედიენტები

  • 525 გრ ხორბლის ფქვილი
  • 75 გრ მთელი მარცვლეულის ფქვილი
  • 70 მლ მცენარეული ზეთი
  • 340 მლ შრატი
  • 1 ს.კ. არაჟანი (15%-იანი)
  • 2 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
  • 2 ჩ.კ. მარილი
  • 2 ს.კ. შაქარი

მომზადების წესი

1. გახსენით საფუარი ნელ-თბილ შრატში. დაუმატეთ მარილი, შაქარი, მცენარეული ზეთი და არაჟანი. კარგად მოურიეთ.

2. ახლა კი ფქვილი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. მოცულობაში გასაზრდელად, ცომი თბილ ადგილას მოათავსეთ.

3. როდესაც ცომი აფუვდება, კვლავ მოზილეთ. შემდეგ გაყავით 12 თანაბარ ნაწილად. ცომის ნაჭრებს მიეცით ფუნთუშების ფორმა და თითოეულს ზემოდან პატარა ჭრილი გაუკეთეთ.

4. ფუნთუშებს ხელსახოცი გადააფარეთ და ცოტა ხნით “დაასვენეთ”, სანამ მათი მოცულობა თითქმის ორჯერ არ გაიზრდება. ზემოდან მცენარეული ზეთი წაუსვით.

5. ფუნთუშები გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, დაახლოებით 25-30 წუთით.

მარტივი და არომატული ფუნთუშები საფუარიანი ცომისგან მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ასეთი ფუნთუშები უნივერსალურია, რადგან ისინი უხდება არა მხოლოდ ჩაის ან ყავას, არამედ მთავარ კერძებსაც. ასევე, ფუნთუშებისგან შეგიძლიათ ნოყიერი ჰამბურგერები მოამზადოთ.