ბებიის რეცეპტი: ცომი, რომელიც არ ფუჭდება 2 კვირა!

1097

ჩემი უსაყვარლესი ბებო ასეთ ცომს ამზადებდა სხვადასხვა ფუნთუშებისთვის, რომლებიც არ ფუჭდებოდა 2 კვირა. ამ ცომისგან მომზადებული დესერტები ძალიან გემრიელი გამოდიოდა.

ინგრედიენტები

  • 0,5ლ რძე
  • 200გ მარგარინი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ კარაქით)
  • 10გ საფუარი
  • 3 კვერცხი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 2 სუფრის კოვზი არაყი
  • ვანილი გემოვნებით
  • 7 ჭიქა ფქვილი

მომზადება

  1. გაალღვეთ მარგარინი.
  2. ათქვეფილი კვერცხს დაუმატეთ მარგარინი, არაყი და ვანილი.
  3. რძე ოდნავ გააცხელეთ.
  4. ორივე მასა გააერთიანეთ და ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი.
  5. შეფუთეთ ცომი მარლაში.
  6. ქვაბი აავსეთ წყლით, მასში მოათავსეთ შეფუთული ცომი.
  7. მას შემდეგ, რაც ცომი ამოტივტივდება, გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე, რომელიც აუცილებლად უნდა დააამუშაოთ ფქვილით.
  8. შეგიძლიათ გამოაცხოთ გემრიელი ფუთუშები.

გერიელად მიირთვით!