აღმოსავლეთში ცომს ყოველთვის უმატებენ ძმარს – გაინტერესებთ რატომ?

1098

ძალიან ხშირად ვაცხობ და ვამზადებ დესერტებს ცომისგან, მგარამ ძმრით არასოდეს მომიმზადებია. შემდეგ გავიგე, რომ ეს საკმაოდ გავრცელებული მეთოდი ყოფილა და გადავწყვიტე მეც მეცადა. ძალიან კმაყოფილი ვარ!

ინგრედიენტები

  • 500მლ რძე
  • 30გ საფუარი
  • 100გ საფუარი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 80მლ მცენარეული ზეთი
  • 50გ კარაქი
  • 0,5 სუფრის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • 1კგ ფქვილი
  • 1 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი
  • 100გ სიმითის მარცვალი

მომზადება

1.გააცხელეთ რძე, მასში გახსენით საფუარი და შაქარი. დაუმატეთ მარილი, ზეთი და კვერცხი.

2.დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. ცომს დაუმატეთ კარაქი და ვაშლის ძმარი.

3.კარგად მოზილეთ ცომი, დააფარეთ თავსახური და თბილ ადგილას დატოვეთ 50 წუთი.

4.გაყავით ცომი რამდენიმე ნაწილად და მიეცით ფუნთუშების ფორმა. გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე.

დააფარეთ ხელასახოცი და დაელოდეთ 15 წუთი.

5.ბოლოს წაუსვით კვერცხის მასა და მოაყარეთ სიმითის მარცვლები. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!