ასე დამწნილებული მწვანე პამიდორი ყოველთვის გემრიელი და ხრაშუნა გამოდის

პომიდვრის ნაყოფი უამრავ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, მათ შორის, 3,5-დან 8,5%-მდე ორგანულ მჟავებს, ნატრიუმს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, B1, B2, PP ვიტამინებს და ა.შ. ამიტომ თამამად შეგვიძლია როგორც ცოცხლად ისე დამწნილებული სახით მივირთვათ.

მწვანე პამიდვრის მწნილის რეცეპტი 

ინგრედიენტები:

  • მწვანე პამიდორი 1 კგ
  • მარილი 1 სუფრის კოვზი
  • ნიორი 1 საშუალო ზომის თავი
  • ნიახური 150 გ
  • კამა, ოხრახუში 100 გ
  • წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სიმწიფეში შესული პამიდორი (ღია მწვანე ფერის) გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ ცივი წყლით და გავჭრათ მრგვალად ისე, რომ ნაწილები ერთმანეთს არ დაშორდეს.
  2. ცალკე ჯამში ავურიოთ დაჭრილი მწვანილი: ნიახური, ოხრახუში, კამა, მსხვილად დაკეპილი ნიორი, მარილი, დაჭრილი წითელი წიწაკა და ეს ჩასართი ჩავდოთ გაჭრილ პამიდორში. პამიდვრები ჩავაწყოთ ქილაში მჭიდროდ. ქილას თავსახური დავახუროთ და დავდგათ გრილ ადგილას.
  3. პამიდორი თვითონ გამოუშვებს წვენს. ერთ კვირაში მწნილი მზად იქნება.