არაჟნის ფუნთუშები – ბავშვობის მთავარი გემო

704

არაჟნის ფუნთუშები ბედნიერი ბავშვობის მოგონებებს მახსენებს. დედაჩემი 1970-1980 – იან წლებში ამზადებდა.

გადავწყვიტე ჩემი შვილებისთვისაც მომემზადებინა და გამეხარებინა ისინი. ფუნთუშა გამოდის ძაიან ნაზი და არომატული. მე ხშირად პურს ნაცვლადაც მივირთმევ.

ინგრედიენტები

  • საფუარი 12გ
  • შაქარი 6 სუფრის კოვზი
  • წყალი 140მლ
  • არაჟანი 100მლ
  • კარაქი 75გ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • ვანილი 2გ
  • ხორბლის ფქვილი 450გ
  • კვერცხის გული 1 ცალი

მომზადება

1.საფუარს დაუმატეთ შაქარი და დატოვეთ რამდენიმე წუთი.

2.დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი, კვერცხი, თბილი წყალიში გახსნილი არაჟანი, მცენარეული ზეთი და ვანილი. კარგად მოურიეთ.

3.დაუმატეთ ფქვილის ნაწილი და მარილი. მოურიეთ.

4.ნელ-ნელა მოაყარეთ დარჩენილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. თბილ ადგილას დატოვეთ 2 საათი.

5.მზა ცომი გაყავით 8 ნაწილად და გააბრტყელეთ.

6.დაასხვენეთ 30 წუთი. დაჩხვლიტეთ კბილის ჩხირით.

7.კვერცხის გულს დაუმატეთ არაჟანი და მიღებული მასა წაუსვით ფუნთუშებს. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!