ალუბლის პეროგი ვანილის კრემით. ჰაეროვანი დესერტი ჩაიზე მისაყოლებლად

762

ფიქრობთ, რა მოამზადოთ ჩაიზე მისაყოლებლად? ალუბლის პეროგი ვანილის კრემით საოცარი არჩევანია! უწონო დესერტი ჰაეროვანი ცომით და მსუბუქი კენკრის სიმჟავით თავისი გემოებით აუცილებლად დაგიპყრობთ.

ამ რეცეპტით პეროგის მოსამზადებლად გამოიყენეთ ვანილის ჩხირი ან მისი ექსტრაქტი ან ვანილინი, თუ მასთან მუშაობა გაგიადვილდებათ. მნიშვნელოვანია, რომ მზა კრემის გემო ძალიან გაჯერებული იყოს. ვანილი უნდა იგრძნობოდეს. ფრთხილად იყავით, არ გადააჭარბოთ.

როგორ გამოვაცხოთ ალუბლის პეროგი ვანილის კრემით

მზა კრემი გასაცივებლად აუცილებლად გააჩერეთ. არსებობს რისკი, რომ გახმეს, ამიტომ პარკი აიღეთ. ღრმა თასში ჩადებულ კრემს დააფარეთ. მნიშვნელოვანია, რომ პარკსა და ვანილის მასას შორის თავისუფალი სივრცე არ იყოს.

ინგრედიენტები:

  • 500 მლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 20 გ საფუარი
  • 35 გ სიმინდის სახამებელი
  • 80 გ კარაქი
  • 500 გ ხორბლის ფქვილი
  • 130 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილინი გემოვნებით
  • 10 გ ლიმონის ცედრა

მომზადების წესი:

1. ახალ საფუარს 200 მლ თბილი რძე დაასხით. 80 გ შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

2. ხორბლის ფქვილი და მარილი დაუმატეთ. 1 კვერცხი, რბილი კარაქი და გახეხილი ლიმონის ცედრა დაუმატეთ.

3. ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 30 წუთით სითბოში გააჩერეთ.

4. ცალკე სიმინდის სახამებელი და 100 მლ რძე აურიეთ.

5. 200 მლ რძე სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით. ქურაზე დადგით. 50 გ შაქარი და ვანილინი დაუმატეთ. სათქვეფით აურიეთ. სახამებლის ნარევი დაუმატეთ. გასქელებამდე ხარშეთ, აქტიურად აურიეთ. პარკი დააფარეთ და გაგრილება აცადეთ.

6. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ. კრემი წაუსვით და თანაბრად გაანაწილეთ.

7. ცომი გრძელ ზოლებად დაჭერით. ზემოდან ალუბლები დაადეთ.

8. თითოეული ზოლი რულეტივით დაახვიეთ. შემდეგ მეორე ზოლს დაადეთ, პირველი რულეტი მეორეში დაახვიეთ. ასე გააგრძელეთ.

9. ცომის ნამზადი პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაში ჩადეთ. პირსახოცი დააფარეთ. 10 წუთით გააჩერეთ.

10. ზემოდან ალუბლები დაადეთ. კვერცხი ათქვიფეთ და მომავალ პეროგს წაუსვით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთით აცხვეთ.

გემრიელი პეროგი კენკრით მზადაა. შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და სტუმრებს მიართვით. ასეთი დიდებული დესერტით აღფრთოვანებულნი დარჩებიან და რეცეპტს აუცილებლად მოგთხოვენ.