ათქვეფილი კვერცხი ვაშლით ბლენდერში, რათა გავახაროთ მეუღლე

718

ვაშლი ძალიან სასარგებლო ხილია. ბავშვები ხშირად არ მიირთმევენ მას, ამიტომაც ვცდილობ დესერტებში მაქსიმალურად გამოვიყენო.ვაშლის ფუნთუშები ძალიან მიყვარს, მათმა სიმარტივემ და ორიგინალურობამ მომხიბლა.

რამოდენიმე მარტივი ინგრედიენტი დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • 2 ქათმის კვერცხი
  • 200გ ვაშლი
  • 50გ კარაქი
  • 50მლ რძე
  • 2 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 500გ ფქვილი
  • 1 ჩაის კოვზი საფუარი
  • 1 კვერცხი და 3 სუფრის კოვზი იოგურტი
  • მარილი

მომზადება

1.დაჭერით ვაშლი, დაუმატეთ კვერცხი და დააბლენდერეთ მასა. დაუმატეთ მარილი, საფუარი, შაქარი, გამღვალი კარაქი და მოურიეთ.

2.მიღებულ მასას დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დაასვენეთ თბილ ადგილას. ჩაზილეთ, გაყავით 12 ნაწილად.

3.გამოსაცხობ ფორმაზე 20 წუთი დაასხვენეთ ცომი. ათქვიფეთ კვერცხი და იოგურტი. წაუსვით მიღებული მასა ფუნთუშებს. შეგიძლიათ მოაყაროთ ყაყაჩო ან სიმითის მარცვლები.

გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!