ნამცხვრები ყაყაჩოს თესლით პოპულარულია მრავალ ქვეყანაში, მაგრამ ის განსაკუთრებით უყვართ პოლონეთში. მას აქ მაკოვეცს უწოდებენ – ლავაშის თხელი ფენები და შიგთავსი უხვად – ცომის მოზელვა საჭირო არ არის. ამიტომ, მივყვეთ პოლონელების მაგალითს და გავიადვილოთ ამოცანა.
ეს რულეტი განსაკუთრებით აქტუალურია სააღდგომოდ, როცა სამზარეულოში ისედაც ბევრი საქმეა, არადა ერთი მსგავსი ნამცხვარი სუფრაზე მაინც უნდა იყოს.
ინგრედიენტები
- 1 ც ლავაში
- 60 გრ ყაყაჩოს თესლი
- 150 მლ რძე
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 კვერცხი
- ვანილი გემოვნებით
მომზადება
1. შეურიეთ რძე და შაქარი, დადგით ნელ ცეცხლზე. შემდეგ ჩაყარეთ ყაყაჩოს თესლი. როცა რძე ადუღდება, კიდევ 5 წთ გააჩერეთ ცეცხლზე, შემდეგ გადმოდგით.
2. როცა მასა გაცივდება, დაუმატეთ კვერცხის ცილა და ვანილი. მოურიეთ და წაუსვით ლავაშს.
3. შეახვიეთ რულეტი, წაუსვით კვერცხის გული, შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.
ჩვენი რულეტი ძალიან იოლი მოსამზადებელია და გემრიელიც გამოდის, ამიტომ მისი მომზადება ხშირად მოგინდებათ. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!