ჩემი ოჯახისთვის საყვარელი საუზმე – ყაყაჩოს თესლის თხელი ბლინები. ამ ტკბილი ბლინების არომატი და გემო იმდენად მომხიბვლელია, რომ დანაყრება მიჭირს, განსაკუთრებით კი ყავის ან ჩაის დილის ულუფას უხდება. გარდა გემრიელი საუზმისა, ის ძალიან სასარგებლოცაა.
მარტივად შეგიძლიათ ყაყაჩოს თესლის ბლინებისგან გემრიელი ტორტის მომზადება, თუ ფირფიტებს ერთმანეთზე მოათავსებთ და ხაჭოს კედლებზე და ფირფიტებს შორის თხელ ფენად წაუსვამთ.
როგორ მოვამზადოთ ძალიან გმერიელი და არომატული ბლინები რძეზე
ინგრედიენტები:
- 3 კვერცხი
- 150 მლ თბილი წყალი
- 250 მლ რძე
- 200 გრამი ფქვილი
- 3 ს.კ. შაქარი
- ნახევარი ჩ.კ. მარილი
- 25 გრამი ყაყაჩოს თესლი
- 3 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მომზადება:
1. ღრმა ჭურჭელში ჩაასხით წყალი, დაამატეთ შაქარი, მარილი და კარგად გადაურიეთ.
2. ჩაამატეთ კვერცხი და კარგად ათქვიფეთ მასა.
3. თქვეფის პარალელურად, ნელ-ნელა, ეტაპობრივად ჩაამატეთ ცომში ფქვილი და ამოიყვანეთ ცომი. კარგად დააკვირდით, რომ ცომში მკვრივი მასები არ დარჩეს.
4. როდესაც ცომს ამოიყვანთ, დაასხით მას მოცემული რაოდენობით თბილი რძე და კარგად გახსენით. ზილეთ ის ხელებით რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
5. დადგით ტაფა ცეცხლზე. სანამ ის გაცხელდება შესაწვავად გამზადებულ ჩვენს ბლინებში მცენარეული ზეთი და ყაყაჩოს თესლი ჩაამატეთ, კიდევ ერთხელ კარგად გადაურიეთ.
6. შეწვით ბლინები გაცხელებულ ტაფაზე ორივე მხრიდან სანამ ქერქი ყავისფრად არ შეიფერება. ყაყაჩოს თესლის ძალიან გემრიელი ბლინები მზად არის!
პირობას გაძლევთ, როგორც კი ამ ბლინებს დააგემოვნებთ, მათი გემო აუცილებლად შეგიყვარდებათ. ჩაინიშნეთ რეცეპტი და აუცილებლად გაუზიარეთ ის მეგობრებს. გარდა ამისა, დაგვიტოვეთ თქვენი მოსაზრდება და მოგვიყევით თქვენი გამოცდილების შესახებ კომენტარების ველის მეშვეობით.