მუდამ თქვენი მეგობარი გასტრონომია გთავაზობთ მარტივი კერძის რეცეპტს. მაკარონი ქათმის ხორცით ნამდვილად გაამრავალფეროვნებს თქვენს ყოველდღიურ მენიუს.
ინგრედიენტები:
- 500 გ მაკარონი
- 400 გ ქათმის ხორცის ფილე
- 400 მლ ნაღები
- 150 გ სოკო
- 1 კბილი ნიორი
- 1 ჩ.კ. მდოგვი
- 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 1 ს.კ. დაჭყლეტილი ზეთისხილი
- 2-3 ს.კ. სქელი არაჟანი
- პილპილი
- მარილი
- ჯავზი
- როზმარინის ტოტები – მოსართავად
მომზადების წესი:
- მაკარონი მოხარშეთ მდუღარე მარილიან წყალში. მაკარონის ნახარში წყალი შემოინახეთ.
- ქათმის ხორცი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და ზეთში შეწვით, ოღონდ ზედმეტად არ დაბრაწოთ.
- ამავე ცხიმში შეწვით მსხვილად დაჭრილი სოკო, წვრილად დაჭრილი ნიორი, დაჭყლეტილი ზეთისხილი, არაჟანი, მდოგვი და სანელებლები ერთმანეთში კარგად აურიეთ და ოდნავ გაათხელეთ მაკარონის ნახარში წყლით.
- მაკარონი, ქათმის ხორცი და სოკო აურიეთ, მოასხით სოუსი და მორთეთ როზმარინის ტოტებით.
გემრიელად მიირთვით!