არ გადააგდოთ! თევზის თავით მთელი ქვაბი ნოყიერი უხა მოამზადეთ

1916

მდიდარი უხა თევზის თავით არა მხოლოდ საოცარი გემოთი, არამედ ბევრი სასარგებლო თვისებით გამოირჩევა. მდიდარია ორგანიზმისთვის აუცილებელი ცილებით. უხა ზღვის თევზით შეიცავს ცხიმოვან მჟავებს, რაც ტვინის მუშაობის გაუმჯობესებას, ასევე ანთებითი პროცესების შემცირებას ხელს უწყობს.

ძლიერ შეზღუდული ბიუჯეტითაც ასეთი მკვებავი ბომბი შეგიძლიათ მოამზადოთ. დაგჭირდებათ მხოლოდ თევზის თავი, რომლიდანაც ძალიან არომატული და ნოყიერი უხა გამოდის. უბრალოდ თითებს ჩაატან, ისეთი გემრიელია.

როგორ მოვამზადოთ შეუდარებელი უხა თევზის თავით

ძალიან გემრიელი ბულიონის მოსახარშად კობრის, ლოქოს, ქარიყლაპიას, სქელშუბლას, ორაგულის და სხვა თევზის თავი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. აიღეთ თევზი, რომლის გემოც ყველაზე მეტად მოგწონთ. ასე ნამდვილად არ შეცდებით.

ინგრედიენტები:

  • 1 თევზის თავი
  • მარილი გემოვნებით
  • 1 ხახვი
  • 3 კარტოფილი
  • 3 კბილი ნიორი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 2,5 ლ წყალი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 2 სტაფილო
  • 1 ნიახურის ძირი
  • 2 დაფნის ფოთოლი

მომზადების წესი:

1. თევზის თავი გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ. ლაყუჩები და სისხლი მოაშორეთ.

2. ხახვი და ნიორი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. სტაფილო გათალეთ და ზოლებად დაჭერით. ნიახურის ძირი წვრილად დაჭერით.

3. ცოტა მცენარეული ზეთი სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ. ბოსტნეული დარბილებამდე შეწვით.

4. თევზის თავი ბოსტნეულს დაუმატეთ. წყალი დაასხით. მარილი და დაფქული შავი წიწაკა დაუმატეთ. დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ.

5. ცეცხლს დაუწიეთ. უხა 40 წუთი ხარშეთ. შემდეგ თევზის თავი ბულიონიდან ამოიღეთ. ძვლები და კანი მოაშორეთ. ხორცი პატარა ნაჭრებად დაჭერით.

6. კარტოფილი გათალეთ და კუბებად დაჭერით. კარტოფილი ბულიონს დაუმატეთ. 10-15 წუთი ხარშეთ. თევზის ხორცი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და ცეცხლი გამორთეთ.

ზოგი დიასახლისი კარტოფილის დამატებამდე წვნიანის ბულიონს წურავს, რომ ძვლები და მოხარშული ბოსტნეული მოაშოროს. გამოდის გემრიელი თევზის წვნიანი კარტოფილით. ბულიონის გაწურვა მხოლოდ თქვენზეა დამოკიდებული. გახსოვდეთ, რომ მზა უხა 15 წუთი თავდახურულ ქვაბში უნდა გააჩეროთ. მხოლოდ ამის შემდეგ დაასხით თეფშებზე. ახალი მწვანილი წვრილად დაჭერით. არომატულ წვნიანს ზემოდან მოაყარეთ და ლიმონის ნაჭერი დაუმატეთ. გემრიელად მიირთვით!