ყველის პლიაცოკი ყაყაჩოს თესლით „კასაბლანკა“. სადღესასწაულო კერძი

195

დესერტის ჭრილი ცხელ ესპანელს გაგახსენებთ. იგივე ვნება შოკოლადის ბისკვიტში და სინაზე თეთრ შუაფენაში. ცომეულის ეს ვარიანტი სადღესასწაულო კერძების კატეგორიას შეგვიძლია მივაკუთვნოთ. რაც მთავარია, წლის ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ მოამზადოთ. კენკრის ან ხილის შიგთავსი საჭირო არაა.

ყველის პლიაცოკი ყაყაჩოს თესლით „კასაბლანკა“ ნაზი ტექსტურით და სასიამოვნო გემოთი გამოირჩევა. Gastronomia.ge–ს რედაქცია დარწმუნებულია, რომ მსგავსი რეცეპტის გამეორება აუცილებლად მოგინდებათ, რადგან დიდი სიამოვნებაა. მზა დესერტი გამოდის ძალიან მსუბუქი, ჰაეროვანი, პირში მდნობი. მობრაწულის და სველი ტორტების მოყვარულები ნამდვილად დააფასებენ.

ყველის პლიაცოკი ყაყაჩოს თესლით „კასაბლანკა“: მომზადების ნიუანსები

უმჯობესია, რომ შოკოლადის ბისკვიტი 28×28 სმ ზომის საცხობ ფორმაში გამოაცხოთ. ასე თანაბრად გამოცხვება და მაქსიმალურად სწორი სიმაღლე ექნება. თუ დრო გაქვთ, მზა ბისკვიტი პარკში შეფუთეთ და 3 საათი მაცივარში შეინახეთ, რომ დასტაბილურდეს. სოდა გამაფხვიერებლით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ. მრავალფეროვნებისთვის გამოიყენეთ ლიმონის და ფორთოხლის ცედრა.

ინგრედიენტები:

  • 9 კვერცხი
  • 480 გ შაქარი
  • 350 გ კარაქი
  • 60 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 300 გ ყაყაჩოს თესლი
  • 120 გ თაფლი
  • 1 კგ ხაჭო
  • 400 მლ რძე
  • ლიმონის წვენი გემოვნებით
  • მწიკვი მარილი
  • 250 გ არაჟანი
  • 250 გ ხორბლის ფქვილი
  • 2 ჩ/კ სოდა
  • 2 ს/კ მანანის ბურღული
  • 1 ჭიქა ნიგოზი
  • 100 გ სიმინდის სახამებელი
  • ლიმონის ცედრა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. შოკოლადის ბისკვიტისთვის ცომი მოამზადეთ. 4 კვერცხი, მწიკვი მარილი და 1 ჭიქა შაქარი ფაფუკი ღია მასის მიღებამდე ათქვეფეთ.

2. ცალკე ხორბლის ფქვილი და კაკაოს ფხვნილი აურიეთ. 150 გ გამდნარი კარაქი და 250 მლ არაჟანი ცალკე აურიეთ. არაჟნის მასა ათქვეფილ კვერცხს დაუმატეთ. 2 ჩ/კ სოდა დაუმატეთ.

3. მასას სათქვეფით აურიეთ, ფქვილი და კაკაო დაუმატეთ. ცომს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ და პერგამენტ ჩაფენილ ფორმაში ჩაასხით.

4. შოკოლადის ბისკვიტი 170 გრადუსზე 40 წუთი აცხვეთ. ბისკვიტი 10 წუთი გააცივეთ, შემდეგ ფორმიდან ამოიღეთ და მაცივარში შეინახეთ.

5. მშრალ ყაყაჩოს ცივი წყალი დაასხით და 15 წუთი ხარშეთ. შემდეგ კარგად გარეცხეთ და გადაწურეთ. მზა ყაყაჩო ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ.

6. 100 მლ რძე და მანანის ბურღული პატარა ქვაბში მოათავსეთ და ფაფა მოხარშეთ. ყაყაჩოს ნამზადს დაუმატეთ. ასევე კაკალი და თაფლი დაუმატეთ და სპატულით კარგად აურიეთ.

7. ცალკე ათქვეფეთ 2 კვერცხი, 80 გ შაქარი და 2 ს/კ სიმინდის სახამებელი. მიღებული ნარევი ყაყაჩოს შიგთავსს დაუმატეთ.

8. 150 მლ რძე გააცხელეთ და ყაყაჩოს დაუმატეთ, აურიეთ. სქელი კრემი მოხარშეთ, შემდეგ ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილება აცადეთ.

9. 200 გ რბილი კარაქი ათქვეფეთ, თანდათან ყაყაჩოს მასა დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ და გვერდზე გადადეთ.

10. მოხარშული ყველის კრემი მოამზადეთ. ორმაგი ძირის მქონე ქვაბში აურიეთ ხაჭო, 150 გ რბილი კარაქი, 150 მლ რძე, 3 კვერცხი, 200 გ შაქარი, 80 გ სახამებელი და 1 ლიმონის ცედრა. ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ.

11. ყველის მასა სუსტ ცეცხლზე დადეთ და მუდმივად ურიეთ, კრემი მოხარშეთ. ზედაპირზე ბუშტების გამოჩენა ნიშანია, რომ კრემი თითქმის მზადაა. 1 ლიმონის წვენი ჩაასხით, აურიეთ და ქურა გამორთეთ.

12. პლიაცოკი ააწყვეთ. პირველ რიგში, პეროგის თავი დანით გაასწორეთ. შოკოლადის ბისკვიტი ორ ნაწილად გაყავით.

13. ბისკვიტის პირველ ფენას ორი მესამედი ყაყაჩოს კრემი წაუსვით, შემდეგ მეორე ფენა დაადეთ, ზემოდან ცივი ხაჭოს კრემი წაუსვით. სპატულით ფრთხილად გაასწორეთ.

მზა დესერტი მაცივარში 3 საათი შეინახეთ. მთელი ღამე შენახვას გირჩევთ. ბოლოს დარჩენილი ყაყაჩოს კრემით და საყვარელი კაკლით მორთეთ. ასევე ჭიქური ან გამდნარი შოკოლადი შეგიძლიათ მოასხათ.