ტორტი „რძიანი ნაჭერი“. შოკოლადის ბისკვიტის ნაზი კარაქის კრემის იდეალური კომბინაცია

539

დღეს საკონდიტრო მაღაზიებში ტკბილეულის ფასი ძალიან იკბინება, ხოლო შემადგენლობა სულ არ გვახარებს. სწორედ ამიტომ, დესერტების სახლის პირობებში მომზადება შესანიშნავი იდეაა. უნაზესი ტორტი „რძიანი ნაჭერი“ ამაში დაგარწმუნებთ.

საკუთარი თავი და ახლობლები გემრიელობით რომ გაახაროთ, დაგჭირდებათ სხვადასხვა ცხიმიანობის ნაღები. ეს მნიშვნელოვანი ნიუანსია. წვნიანი შოკოლადის ბისკვიტის მოსამზადებლად აუცილებლად 20%–იანი ნაღები გამოიყენეთ, საოცარი კრემისთვის – 33%–იანი ნაღები.

როგორ მოვამზადოთ ტორტი „რძიანი ნაჭერი“

ამ ტკბილეულის ბისკვიტის მოსამზადებლად 40×50 სმ ზომის საცხობი ფორმა დაგჭირდებათ. მასში გამოდის იდეალური ბისკვიტი, რომელსაც ორ თანაბარ ნაწილად ადვილად გაყოფთ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 40 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 125 გ შაქარი
  • 500 გ ყველი მასკარპონე
  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • 125 გ ხორბლის ფქვილი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი
  • 325 მლ ნაღები
  • 70 გ თაფლი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და შაქარი ღრმა თასში აურიეთ. მიქსერით ათქვიფეთ. 125 მლ 20%–იანი ნაღები ჩაასხით და ისევ კარგად ათქვეფეთ.

2. ცალკე ხორბლის ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი კოვზით აურიეთ.

3. მშრალი ინგრედიენტები კვერცხი–ნაღების მასას დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სათქვეფით აურიეთ. მზა ცომი საცხობ ფორმაში ჩაასხით. წინასწარ ფორმაში პერგამენტი ჩააფინეთ. ფრთხილად გაასწორეთ.

4. ბისკვიტი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთი აცხვეთ. ბისკვიტი გააცივეთ და 2 თანაბარ ნაწილად გაჭერით.

5. კრემი მოამზადეთ. ყველი მასკარპონე და თაფლი აურიეთ. მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ.

6. ცალკე 200 მლ 33%–იანი ნაღები ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ. შაქრის ფხვნილი დაუმატეთ. სქელი კონსისტენციის მიღებამდე ათქვეფეთ.

7. ყველის მასას ნაღები თითო სუფრის კოვზობით ნაღები დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

8. ბისკვიტის ერთი ფენა აიღეთ. მზა კრემი წაუსვით და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ. ეს ფენა მაქსიმალურად გაასწორეთ.

9. ზემოდან ბისკვიტის მეორე ფენა დაადეთ და ოდნავ დააჭირეთ. დესერტი 2 საათი მაცივარში შეინახეთ კრემის სტაბილიზაციამდე. მზადაა!

სუფრაზე მთელი ტორტი გაიტანეთ ან წინასწარ თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭერით. ასე ხელნაკეთ დესერტს პოპულარული ბატონებისგან ვერ გაარჩევთ. ოღონდ უფრო გემრიელია!