ბოშა ქალი კარტოფილის ბლინებს მთელი ოჯახისთვის აცხობს

604

ბლინები ერთ–ერთი პოპულარული კერძია, განსაკუთრებით საუზმეზე. მარტივი გემრიელი ბლინი ყოველთვის აქტუალურია. დღეს ასეთი ბლინების რეცეპტს გიზიარებთ. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ კარგი ბლინები.

ინგრედიენტები:

  • 250 გ კარტოფილი
  • 350 მლ წყალი
  • 1,5 ჩ/კ მარილი
  • 20 გ კარაქი
  • 300 გ ფქვილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 2 კვერცხი
  • 20 გ მწვანე ხახვი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • არაჟანი

მომზადების წესი:

1. მთავარი ინგრედიენტი, კარტოფილი მოამზადეთ. მარილიან წყალში (350 მლ) მოხარშეთ. წყალი არ გადაასხათ. ცხელი კარტოფილი პიურეს მიღებამდე დაჭყლიტეთ, მაშინვე კარაქი დაუმატეთ.

2. ახლა ცომი უნდა მოხარშოთ. ცხელ ნარევს ნახევარი ფქვილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. ცომს კვერცხი დაუმატეთ და აურიეთ. ცივი რძე ჩაასხით. ერთგვაროვან მასას დარჩენილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. სქელი ცომი მოზილეთ. თუ საჭიროა, ცომს ცოტა მარილი დაუმატეთ.

4. მწვანე ხახვი დაჭერით და ცომს დაუმატეთ. ნებისმიერი მწვანილი გემოვნებით დაუმატეთ. თუმცა ხახვი ნაზ კარტოფილის ცომს იდეალურად ეთავსება.

5. ტაფას მცენარეული ზეთი წაუსვით და გააცხელეთ. ცხელ ტაფაზე სუფრის კოვზი ცომი გადაიტანეთ, პატარა ბლინები გააკეთეთ. ბლინები თითოეული მხრიდან 3 წუთით შეწვით. თითოეულ ბლინს კარაქი შეგიძლიათ გადაუსვათ, ეს უკვე თქვენი გემოვნებით. ისედაც გემრიელი გამოდის. თუ რეცეპტის შესახებ არ იცით, იფიქრებთ, რომ მხოლოდ კარტოფილის პიურეა. სუფრაზე ცხელი ბლინები არაჟანთან ერთად გაიტანეთ.

ასეთი კარტოფილის ბლინებით მთელ ოჯახს გაახარებთ. რა თქმა უნდა, კერძი კალორიულია, ამიტომ ყოველდღე მისი მირთმევა არ ღირს, თუმცა დროდადრო თავის განებივრება შეიძლება.