ამ რეცეპტით მომზადებული ნამცხვარი არასოდეს გაგიცრუებთ იმედს, ადვილი მოსამზადებელი და გემრიელია.
ინგრედიენტები:
ბისკვიტი
- 250 გ მარილიანი კარაქი (დარბილებული)
- 250 გ შაქარი
- 4 კვერცხი
- 225 გ ფქვილი
- 1 ½ ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 3 ს.კ. რძე
- 1 ჩ.კ ვანილის ექსტრაქტი (ან ესენცია)
- 2 ს.კ. უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
შოკოლადის მინანქარი
- 100 გ შავი შოკოლადი (მსხვილად დაჭრილი)
- 2 ს.კ. რძე
- 2 ს.კ. მარილიანი კარაქი
- 1 ჭიქა (150 გ ) საკონდიტრო შაქრის ფხვნილი (პუდრი)
- 2 ს.კ. დაჭრილი ნიგოზი
- ულუფა: 8-10
- მომზადება: 20 წუთი
- ცხობა: 45-55 წუთი
მომზადების წესი:
- ბისკვიტი. ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ. ტორტის საცხობი ფორმა (20 სმ დიამეტრი ) გააცხელეთ და პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ.
- ბისკვიტის ყველა ინგრედიენტი (კაკაოს გარდა) ერთმანეთს შეურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე 1-2 წუთი მიქსერით თქვიფეთ.
- ნარევი ორად გაყავით და ერთ-ერთს კაკაო შეურიეთ.
- წინასწარ გამზადებულ ფორმაში მონაცვლეობით გადაიტანეთ შოკოლადიანი და ჩვეულებრივი ცომი.