აირჩიეთ შიგთავსი. დაბრაწული კიფლი არაჟნით და კარაქით

335

მახსოვს, როგორ მიხაროდა ბავშვობაში, როცა უკრაინელი ბებია კიფლს ჯემით ამზადებდა. შეძლებისდაგვარად ვეხმარებოდი და ახლა ამ დროს თბილი მოგონებით ვიხსენებ. როგორც მოგვიანებით გავიგე, ეს ნამდვილი საოჯახო რეცეპტია. ბებიამ საფუარის ცომიდან ასეთი მილების გაკეთება დედას ასწავლა.

ახლა კიფლს არაჟანზე შვილებისთვის ვამზადებ. მომზადების ტექნოლოგია ბავშვობიდან ზეპირად ვიცი, ხოლო შიგთავსს განწყობის მიხედვით ვცვლი. გამოგადგებათ პოვიდლო, ჯემი, „ნუტელა“, მოხარშული შესქელებული რძე. აირჩიეთ ის, რომელიც ყველაზე მეტად მოგწონთ, ღუმელი გაახურეთ და მომზადებას შეუდექით.

როგორ მოვამზადოთ დაბრაწული კიფლი არაჟანსა და კარაქზე ჯემით

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ხორბლის ფქვილი
  • 250 გ კარაქი
  • 25 გ საფუარი
  • 2 კვერცხი
  • 10 გ ვანილი
  • 180 მლ არაჟანი
  • 100 გ შაქარი
  • 100 მლ წყალი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • პოვიდლო გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. გაცრილი ფქვილი, მარილი, 70 გ შაქარი და ვანილი აურიეთ.

2. დარჩენილი შაქარი საფუარს აურიეთ და თბილი წყალი დაასხით.

3. მშრალ ინგრედიენტებში ჩაღრმავება გააკეთეთ, საფუარი, 1 კვერცხი, რბილი კარაქი და არაჟანი დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ, პარკი დააფარეთ და 1,5 საათით გააჩერეთ. ამ დროში ერთხელ ჩაზილეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ, ცომი გადაიტანეთ, 2 თანაბარ ნაწილად დაყავით, თითოეული დაამრგვალეთ.

5.ნახევარი ცომი თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ და კვადრატებად დაყავით.

6.თითოეულ კვადრატს პოვიდლო დაუმატეთ და კიფლი მილივით დაახვიეთ. იგივე ცომის მეორე ნახევარზე გაიმეორეთ.

7. კიფლები პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ და რამდენიმე წუთით გააჩერეთ.

8. მილებს კვერცხი წაუსვით და 180 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ.

კიფლი საფუარის ცომზე მზადდება, მაგრამ მასთან მუშაობა მარტივია. ხარისხიანი საფუარი გამოიყენეთ, რომ ცხიმიანი ცომი ამოვიდეს. გარდა ამისა, საფუარის ცომეულთან მუშაობისას გახსოვდეთ: არ იჩქაროთ. ცომს დრო მიეცით, რომ დაისვენოს და ამოვიდეს. ასე თქვენი დესერტი ყველაზე ლამაზი გამოვა!