ლიმონის ტარტი „გულში უკრაინით“ ლილია ცვიტის რეცეპტით

367

წინა დღეს ლილია ცვიტის რეცეპტით საოცარი ლიმონის ტარტი ბეზეთი გავაკეთე. ოჯახის წევრებს ძალიან მოეწონათ. კიდევ ერთხელ გამოცხობა მთხოვეს. მარტივი რეცეპტია, ნებისმიერი დიასახლისი გაუმკლავდება. მით უფრო, რომ ფოტოებით დეტალურ ინსტრუქციას გიზიარებთ. თითებს ჩაიკვნეტთ!

ლიმონის ტარტი ბეზეთი, რომელიც ყოველდღე ყავაზე მისაყოლებლად შეგიძლიათ მოამზადოთ. სახლში გამომცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია. პირველივე ცდაზე კარგ შედეგს მიიღებთ.

რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტების რაოდენობა 25 სმ დიამეტრის ფორმაზეა გათვლილი. ეს გაითვალისწინეთ, რომ ისეთი დესერტი მიიღოთ, როგორიც საჭიროა. ბეზეს ასათქვეფად მიქსერი გამოიყენეთ. ხელით გაგიჭირდებათ.

ფხვიერი საფუძვლის ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 50 გ შაქრის ფხვნილი
  • 160 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 30-50 მლ წყალი

ლიმონის კურდის ინგრედიენტები:

  • 1 ლიმონი
  • 400 მლ წყალი
  • 70 გ შაქარი
  • 30 გ სიმინდის სახამებელი
  • 50 გ კარაქი
  • 2 კვერცხის გული

ბეზეს ინგრედიენტები:

  • 70 გ კვერცხის ცილა
  • 140 გ შაქარი
  • 35 მლ წყალი
  • 1 მწიკვი ლიმონმჟავა

მომზადების წესი:

1. ფხვიერი საფუძველი მოამზადეთ. კვერცხი და წყალი აურიეთ. საერთო მასა 70 გრამი უნდა იყოს. ამ მიზეზით წყლის ზუსტი რაოდენობა მითითებული არაა. მიღებული მასა მაცივარში შეინახეთ.

2. ფქვილი, შაქრის ფხვნილი და ცივი კარაქი ხელით აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ. კომბაინით ან ხელით გააკეთეთ.

3. ფქვილის მასას მაცივარში გაცივებული კვერცხის და წყლის ნარევი დაუმატეთ. ფხვიერი ცომი მოზილეთ. ძალიან ელასტიურია, ხელზე არ მოგეკვრებათ. პერგამენტზე გადაიტანეთ და 25 სმ–ზე ოდნავ დიდ დიამეტრზე წრიულად გააბრტყელეთ. ასე ფორმაში გვერდების გაკეთებას შეძლებთ.

4. ცომი ფორმაში გადაიტანეთ. გვერდები გაუკეთეთ, ზედმეტი ნაწილი მოაჭერით. ჩანგლით დაჩხვლიტეთ. ასე ცომი არ ამოიბერება. ცომი მაცივარში შეინახეთ.

ლიმონის ტარტი ბეზეთი: კურდის მომზადება

1. ლიმონის ცედრა გახეხეთ, ლიმონის წვენი გაწურეთ. წვენი წყალს აურიეთ. მიღებული სითხე ღრმა ტაფაში ჩაასხით, ცედრა, შაქარი, კვერცხის გული და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. დააბლენდერეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.

2. სუსტ ცეცხლზე დადგით და ხარშეთ, მორევა არ შეწყვიტოთ. გასქელებული მასა ქურიდან გადმოდგით. კარაქი დაუმატეთ და მის გახსნამდე კარგად აურიეთ.

3. მზა კურდს პარკი დააფარეთ, რომ კრემზე ქერქი არ წარმოიქმნას. ცივი ცომი 180 გრადუსზე 10 წუთით აცხვეთ. მასა უნდა შეწითლდეს.

4. ლიმონის კურდი დაუმატეთ. მთელ ცომზე თანაბრად გაანაწილეთ. 200 გრადუსზე 7-10 წუთით აცხვეთ. ბეზე მოამზადეთ. წყალი და შაქარი ღრმა ტაფაში აურიეთ და ცეცხლზე დადგით. სიროფი 120 გრადუსამდე ხარშეთ. კვერცხის ცილები მწიკვ ლიმონმჟავასთან ერთად აქაფებამდე ათქვიფეთ.

5. სიროფი ათქვეფილ კვერცხის ცილებს წვრილად ჩაასხით. ათქვეფა არ შეწყვიტოთ. ასე სტაბილურ ბეზეს მიიღებთ. საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ და ტარტს დაუმატეთ. წრიულად თანაბრად გაანაწილეთ ან ლამაზი ფორმები გააკეთეთ.

ლიმონის ტარტი ბეზეთი

ბეზეს კარამელიზების შემდეგ ლიმონის ტარტი ძალიან ლამაზად გამოიყურება. ამისთვის ლილია ცვიტი სპეციალურ მოწყობილობას, საკონდიტრო სანთურას ან გაზის კარამელიზატორს, იყენებს. ამოცანას ღუმელიც გაუმკლავდება.

ღუმელი მაქსიმალურ ტემპერატურაზე გააცხელეთ, მხოლოდ ზედა ნაწილი ჩართეთ. ტარტი ღუმელში რამდენიმე წუთით აცხვეთ. ეს დრო საკმარისია, რომ ბეზე შეწითლდეს. მზადაა!

ლიმონის ტარტის მომზადებას დრო სჭირდება, მაგრამ მიღებული შედეგი ამად ღირს. დესერტით სტუმრებს გაუმასპინძლდით.