შოკოლადი–ხაჭოს ტორტი „მარგალიტი“: ჰაეროვანი ტკბილეული, რომელსაც ცხობა არ სჭირდება

669

1 კვირის წინ ძალიან მძიმე სამუშაო დღე მქონდა. სახლში დაქანცული და რაღაც ტკბილეულის ჭამის მწვავე სურვილით დავბრუნდი. რა თქმა უნდა, გზაზე ტორტის ან სხვა დესერტის ყიდვა შემეძლო, მაგრამ საღმა აზრმა გაიმარჯვა და გადავწყვიტე კუჭი მძიმე ტკბილეულით არ დამეტვირთა. გემრიელობის გასინჯვა ბავშვებსაც მოუნდებოდათ. სწორედ ამიტომ, შოკოლადი–ხაჭოს ტორტი სწრაფად მოვამზადე.

დესერტს ცხობა არ სჭირდება, რაც პროცესს ამარტივებს. დესერტი რომ გამაგრდეს, აგარ–აგარი გამოიყენეთ. ოთახის ტემპერატურაზეც კარგად იკვრება, მაგრამ რა აზრი აქვს დიდხანს ლოდინს, თუ მაცივარი გაქვთ? ტორტს ლამაზი სახელით „მარგალიტი“ შეგიძლიათ სასარგებლო უწოდოთ, თუ მის შემადგენლობას გადახედავთ. შაქარი თაფლით ჩაანაცვლეთ და დიეტური ტკბილეული გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ხაჭო
  • 500 მლ რძე
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 8 გ აგარ–აგარი

მომზადების წესი:

1. ხაჭო დააბლენდერეთ ან საცერში გახეხეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მსხვილი გოროხების გარეშე მიიღოთ.

2. 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი ღრმა თასში ჩაყარეთ. ნახევარი მოცულობა რძე ქვაბში ჩაასხით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგ რამდენიმე კოვზი რძე კაკაოს დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ, რომ გოროხები დაშალოთ. დარჩენილი თბილი რძე დაუმატეთ.

3. მეორე 250 მლ რძე აგარ–აგარს დაუმატეთ, სუსტ ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ, მუდმივად აურიეთ. კიდევ 3 წუთით ხარშეთ. ჟელეს მსგავსი ნივთიერების რაოდენობა შეფუთვაზე მითითებულ ინსტრუქციაზეა დამოკიდებული.

4. ხაჭოს მასას მოხარშული კაკაო და გასქელებული რძე დაუმატეთ. ბლენდერით კარგად აურიეთ. შაქარი დაუმატეთ და კიდევ ერთხელ კარგად აურიეთ.

5. სილიკონის ფორმას უსუნო მცენარეული ზეთი წაუსვით და შოკოლადის მასა ჩაასხით. დესერტი გააგრილეთ, შემდეგ მაცივარში სრულ გამაგრებამდე შეინახეთ.

თუ დაგავიწყდათ ან არ გსურთ, რომ სილიკონის ფორმას ზეთი წაუსვათ, 30 წამით ცხელ წყალში ჩადეთ. დესერტი გადნება და მარტივად ამოიღებთ. აგარ–აგარის ნაცვლად შეგიძლიათ ჟელატინი გამოიყენოთ, მაგრამ მისი ადუღება არ შეიძლება. ჟელატინი ისე გახსენით, როგორც შეფუთვაზეა მითითებული. ბავშვებისთვის ცალკე ფიგურულ ფორმებში ვამზადებ. ასეთი ხაჭოს ტკბილეული კანფეტზე უკეთესია!