რომელი ცომისგან მოამზადებთ საოცარ ფუნთუშებს და ნამცხვრებს

846

ეს რეცეპტი დიდმა ბებიამ გამანდო, დამეწრმუნეთ ამ რეცეპტმა საუკუნეებს გაუძლო.

ინგრედიენტები

  • 1,1კგ ფქვილი
  • 40გ საფუარი
  • 0,5ლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 100გ მარგარინი
  • 150გ შაქარი
  • 5 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული
  • 30გ ვანილი
  • 0,5 სუფრის კოვზი მარილი

მომზადება

1.ცომის მოსამზადებლად 100მლ ოთახის ტემპერატურის წყალს დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი, საფუარი, 2 სუფრის კოვზი ფქვილი. მოურიეთ და მოათავსეთ თბილ ადგილას 30 წუთი.

2.ღრმა ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილი, შაქარი და მარილი. ათქვიფეთ მიქსერით.

3.კვერცხის მასას დაუმატეთ რძე, მამანის ბურღული და ფქვილი.

4.დაუმატეთ საფუარი და დაელოდეთ 30 წუთი.

5.მოზილეთ ცომი, ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. მზადების ბოლოს დაუმატეთ გამღვალი მარგარინი. ცომი უნდა იყოს რბილი და წებოვანი. მოათავსეთ თბილ აგილას 1 საათი.

6.ამასობაშ შეგიძილათ მოამზადოთ ცომი დეკორისთვის. ამისათვის ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, მარილი და სოდა.

7.გააბრტყელეთ და ამოჭერით საურველ ფორმაზე.

8.ამოსული ცომი დაანაწევრეთ და მიეცით ფუნთუშის ფორმა. დაელოდეთ 30 წუთი. გააფორმეთ და წაუვისთ კვერცხი.

9.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!

შიგთავსად შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენთვის ინგრედიენტი.