რატომ არ დნება შოკოლადის რულეტი „ბაუნტი“ ცხობის გარეშე

1250

რა შეიძლება იყოს მძიმე სამუშაო დღის შემდეგ, საღამოს არომატულ ყავასა და ქოქოსის დესერტზე უკეთესი? დღეს „გასტრონომია“ გთავაზობთ რულეტს ცხობის გარეშე და ქოქოსის შიგთავსით. თქვენ დაგჭირდებათ მარტივი ინგრედიენტები, რომელთაც მაცივარში ნამდვილად იპოვით, და ცოტა დრო.

რულეტი ცხობის გარეშე

კულინარიულ წიგნში კარგია გქონდეთ რამდენიმე რეცეპტი, რომელთაც ცხობა არ სჭირდებათ. ზაფხულში ცხელ სამზარეულოში, გაზქურასთან და გახურებულ ღუმელთან დროის გატარება ნაკლებად გვსურს.

მსგავსი დესერტების რამდენიმე ვარიანტი არსებობს. მათი ნაწილი ჟელეს საფუძველზე მზადდება, ნაწილი კი ფხვიერი ნამცხვრით. დღეს მეორე ვარიანტს გთავაზობთ.

ინგრედიენტები:

  • 200 გრ ფხვიერი ნამცხვარი
  • 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 70 მლ რძე
  • 50 გრ ქოქოსის ფანტელი
  • 70 გრ კარაქი
  • 30 გრ შაქრის პუდრა
  • 60 გრ შესქელებული რძე

მომზადება:

1. ცხობის გარეშე თითქმის ნებისმიერი დესერტის საფუძველი ხარისხიანი ფხვიერი ნამცხვარია. ის წვრილად უნდა დაფშვნათ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი ან ფხვიერი ნამცხვარი პაკეტში მოათავსოთ და საგორავი გამოიყენოთ.

2. თქვენ შეგიძლიათ შოკოლადის ფხვიერი ნამცხვარი გამოიყენოთ ან შემდეგ მომზადების პროცესში კაკაოს ფხვნილი დაუმატოთ. ორი დიდი კოვზი საკმარისი იქნება. ახლა ფხვიერ მასას თანდათანობით წყალი და რძე დაუმატეთ. ჯერ კოვზით, შემდეგ ხელით აურიეთ და დაამრგვალეთ.

3. რულეტისთვის ფხვიერი ნამცხვრის და რძის მასა ფირფიტაზე გააბრტყელეთ. ამისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ პაკეტი და საგორავი.

4. დროა კრემი მოამზადოთ. დარბილებული კარაქი და შესქელებული რძე ნარევის საფუძველია. აურიეთ და ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ. სასურველია, რომ ყველა ინგრედიენტი ოთახის ტემპერატურის იყოს.

5. ახლა წვრილმანები დაგრჩათ: კრემი ფხვიერი ნამცხვრის მასაზე თანაბრად გადაანაწილეთ და დაახვიეთ. ახლა შეგიძლიათ ქოქოსის ფანტელებით გააფორმოთ. არ დაგავიწყდეთ, დესერტი მაცივარში მინიმუმ ნახევარი საათით უნდა შეინახოთ. გემრიელად მიირთვით!

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.