საახალწლო კერძების მერე, ყველას უჩნდება სურვილი გემრიელი და ტკბილი დესერტით ჩაიტკბარუნოს პირი. გასტრონომია გასწავლით მსუბუქ, სეზონურ საახალწლო დესერტის მომზადებას, რომლითაც თქვენს სტუმრებს ნამდვილად გააოცებთ.
ინგრედიენტები:
- 5 კვერცხი
 - 250 გ არაჟანი
 - 100 გ შაქარი
 - 15 გ კარაქი
 - 1 ჩ.კ. კოჭა
 - 6 მანდარინი
 - 1 ლიმონი
 - მარილი, დარიჩინი გემოვნებით
 
მომზადების წესი:
- კვერცხს შევურიოთ შაქარი, არაჟანი, მარილი, გამდნარი კარაქი, სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი, კოჭა და კარგად ავთქვიფოთ.
 - 6 ცეცხლგამძლე ჭურჭელს წავუსვათ კარაქი, მასში მოვათავსოთ მომზადებული ნარევი, თითოეულში მოვათავსოთ კანგაცლილი მანდარინის წილები, ზემოდან დავაფაროთ ფოლგა და შევდგათ წინასწარ 180 გრადუს ტემპერატურაზე გაცხელებულ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში.
 - მაგიდასთან მიტანის წინ მოვრთოთ ლიმონის ცედრითა და დარიჩინით.
 
            







