ეს დესერტი უდაოდ ძალიან გემრიელია! ტკბილეულის მოყვარულებს ის აუცილებლად მოეწონებათ.
ინგრედიენტები
კორჟისთვის
- ფქვილი – 350გ
- კაკაო – 30გ
- კარაქი – 150გ
- 2 კვერცხი
- სოდა – 5გ
- გამაფხვიერებელი – 5გ
კრემისთვის
- ცხიმიანი არაჟანი – 350გ
- შაქარი – 130გ
- ვანილი – 10გ
- ნებისმიერი სახამებელი – 20გ
- 1 კვერცხი
- კარაქი (არა უმცირეს 80%) – 200გ
მინანქრისთვის
- შაქარი – 100გ
- კაკაო – 30გ
- რძე – 50გ
- კარაქი – 50გ
მომზადება
მოვამზადოთ კორჟი:
- გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ კაკაო და გამაფხვიერებელი.
- ქვაბში მოათავსეთ თაფლი, კარაქი, შაქარი. ინგრედიენტებით სავსე ქვაბი მოათავსეთ შედარებით დიდ ქვაბში, რომელიც უნდა გაავსოთ ადუღებული წყლით (ქვაბი მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე).
- მას შემდეგ, რაც ინგრედიენტები გალღვება, დაუმატეთ ათქვეფილი კვერცხი და მოურიეთ.
- მზა მასას დაუმატეთ კაკაო და ფქვილი, მოზილეთ ცომი. ცომს დააფარეთ პირსახოცი და დატოვეთ თბილ ადგილას 15 წუთი.
- ცომი დაანაწევრეთ 8 ნაწილად. დააფარეთ პაკეტი და შეინახეთ მაცივარში (დაახლოებით 45 წუთი).
- გამოიტანეთ ცომი, მაგიდა დაამუშავეთ ფქვილით და გააბრტყელეთ ცომი თხლად. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 10 წუთი. ცომის თითოეული ნაჭერი ამ მეთოდით გამოაცხეთ.
მოვამზადოთ კრემი:
- ერთად მოათავსეთ ყველა პროდუქტი (გარდა კარაქისა) და გაალღვეთ კორჟის ინგრედიენტების მსგავსად. ხარშეთ სანამ მასა არ გასქელდება (დაახლოებით 15 წუთი).
- მასა გადაიტანეთ ჯამში და გააგრილეთ. ათქვიფეთ გამღვალი კარაქი და ნელ-ნელა თქვეფის პრცესში დაუმატეთ კრემის მასას.
მოვამზადოთ მინანქარი:
- ქვაბში მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი (გარდა კარაქისა), აადუღეთ. წამოდუღების შემდეგ, დაელოდეთ რამდენიმე წუთი (ურიეთ განუწყვეტლივ), გადმოიტანეთ ცეცხლიდან და დაუმატეთ კარაქი.
ავაწყოთ ტორტი:
- თითოეულ კორჟს წაუსვით კრემი, ხოლო ბოლო ფენას მოასხით მინანქარი. დესერტი მოათავსეთ მაცივარში 10-12 საათი.
გემრიელად მიირთვით!