ჩიტის რძე – ერთერთი საუკეთესო დესერტია, მაგრამ ნამდვილი ჩიტის რძის დაგემოვნება ამ რეცეპტის საშუალებით მოგეცემათ.
მაღაზიებში ნაყიდი ეს დესერტი მის სახელს მართლაც, რომ არცხვენს.
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 3 კვერცხი
- 125გ ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- 125გ შაქარი
- 8 სუფრის კოვზი კაკაო
სუფლე
- 5 ცილა
- 300გ შაქრის ფხვნილი
- 10გ ჟელატინი
- 100გ წყალი
მინანქარი
- 150გ შავი შოკოლადი
- 100გ კარაქი
მომზადება
- შაქარს დაუმატეთ კვერცხი, ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაო. გამოაცხვეთ 180-200 გრადუსზე 20 წუთი. გააგრილეთ.
- ჟელატინი ჩაალბეთ წყალში 10 წუთი. გააცხელეთ გალრვობამდე და დაელოდეთ მის გაგრილებას.
- ათქვიფეთ ცილა აქაფებამდე. გააგრძელეთ თქვეფა და დაუმატეთ შაქარის ფხვნილი. ათქვიფეთ, თქვენ უნდა მიიღოთ სქელი კრემი. შემდეგ, თქვეფასთან ერთად დაუმატეთ ამოფუებული ჟელატინი.
- კორჟი გაყავით 2 ნაწილად. კორჟი მოათავსეთ შესაბამის ფორმაში, დანამეთ ნაღების კონიაკით და მოასხით სუფლე.
- ქვაბში მოათავსეთ კარაქი და შოკოლადი. გაალღვეთ და გააგრილეთ.
- მოასხით ტორტს მინანქარი.
გემრიელად მიირთვით!