ინგრედიენტები
კრემისთვის
- 2 ჭიქა რძე
- 2 ცალი კვერცხი
- 0,5-1 ჭიქა შაქარი
- 1 შეკვრა ვანილი
- 2 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 1-2 სუფრის კოვზი კაკაო
- 100გ კარაქი
- 200გ ნიგოზი
ცომისთვის
- 3 ცალი კვერცხი
- 0,5 ჭიქა შაქარი
- 3 სუფრის კოვზი თაფლი
- 2 ჩაის კოვზი სოდა
- 60გ კარაქი
- 3 სუფრის კოვზი კაკაო
- 2-2,5 ჭიქა ფქვილი
მინანქრისთვის
- 2 სუფრის კოვზი რძე
- 2 სუფრის კოვზი კაკაო
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- 30გ კარაქი
- 1 სუფრის კოვზი არაჟანი
მომზადება
- მოდით მოვამზადოთ კრემი. შაქარს დაუმატეთ ფქვილი, რძე, ვანილი და კვერცხი. კარგად მოურიეთ.
- მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე შესქელებამდე, შემდეგ გადმოიტანეთ ცეცხლიდან , დაუმატეთ კაკაო და კარგად მოურიეთ.
- გააგრილეთ კრემი.
- დავიწყოთ ცომის მომზაადება. ჯამში მოათავსეთ შაქარი, თაფლი, კვერცხი, სოდა და კარაქი, მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე, კარგად მოურიეთ და მოხარშეთ 5 წუთი. როცა მასა გახდება ერთგვაროვანი, გადმოიტანეთ წყლის აბაზანიდან, დაუმატეთ კაკაო და კარგად მოურიეთ.
- ნელ-ნელა მოაყარეთ გაცრილი ფქვილი და მოურიეთ კოვზით.
- შემდეგ, გადაიტანეთ მაგიდაზე და ფქვილის მეშვეობით მოზილეთ ცომი, გაყავით 8 ნაწილად.
- გაბრტყელებული ცომ დაჭერით და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 3-5 წუთი. ცომის ზედმეტი ნაჭრებიც გააბრტყელეთ და გამოაცხვეთ, რათა მოაყაროთ ტორტს ზემოდან.
- კრემს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად ათქვიფეთ. წვრილად დაჭერით ნიგოზი.
- ფირფიტებს წაუსვით კრემი და მოაყარეთ ნიგოზი.
- მინანქრისთვის საჭირო ინგრედიენტები მოათავსეთ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე, ურიეთ და ხარშეთ 2 წუთი.
- მინანქარი მოასხით ტორტს და მოათავსეთ 5 წუთი მაცივარში.
- ფირფიტების ნაჭრები დაფხვენით და მოაყარეთ ტორტს.
- დესერტი ოთახის ტემპერატურაზე დატოვეთ 3-4 საათი.
გემრიელად მიირთვით!