ამ ნამცხვარს “ვიქტორიას ღრუბელი” დედოფალ ვიქტორიას პატივსაცემად დაერქვა. დიდი ბრიტანეთის სამეფოს ის 63 წელიწადზე მეტხანს მართავდა. დღისით ჩაისთან ერთად ერთ ნაჭერ ნამცხვარს სიამოვნებით მიირთმევდა, განსაკუთრებით “ვიქტორიას ღრუბელი” უყვარდა.
ინგრედიენტები:
ბისკვიტისთვის:
- 200 გ თეთრი ფქვილი
- 2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 1/8 ჩ.კ. მარილი
- 180 გ უმარილო, დარბილებული კარაქი
- 200 გ რაფინირებული შაქარი
- 4 კვერცხი
- 2 ს.კ. რძე
გულსართისთვის:
- 120 გ უმარილო, დარბილებული კარაქი
- 150 გ შაქრის პუდრი
- 1/2 ს.კ. ვანილის ექსტრაქტი (ესენცია)
- 300 გ მარწყვის ჯემი
მომზადების წესი:
- ბისკვიტი: ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 170 გრადუსზე. ნამცხვრის ორ მრგვალ ფორმას (20 სმ) მთელ ზედაპირზე კარაქი წაუსვით და პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ.
- კარაქი და შაქარი მიქსერით საშუალოზე მაღალ სიჩქარეზე თეთრი ფერის კრემისებური მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. შემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები.
- მიქსერი დაბალ სიჩქარეზე გადაიყვანეთ და თანდათან შეურიეთ ფქვილი და რძე.
- ცომი კოვზით ორ ფორმაში გადაიტანეთ, თავი კოვზითვე მოუსწორეთ.
- აცხვეთ 20-25 წუთი, ვიდრე მოოქროსფრო ყავისფერი და ფაფუკი გახდება. ფორმაში 5 წუთი დატოვეთ, შემდეგ ცხაურზე გადააბრუნეთ და ბოლომდე გააცივეთ.
- გულსართი: კარაქი, შაქრის პუდრი და ვანილი ერთგვაროვანი, კრემისებური მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
- ბისკვიტის ერთი ფენა ლანგარზე გადაიტანეთ და ზედ გულსართი წაუსვით, გულსართს კი მარწყვის ჯემი გადაუსვით და მეორე ფენა დაადეთ.
- შაქრის პუდრი მოაყარეთ, დაჭერით და სუფრაზე მიიტანეთ.