უგემრიელესი ფუნჩულა ნივრით

1665

საფუარიან ცომთან რთულია მუშაობა. მაგრამ ნივრის შიგთავსს დამწყები დიასახლისიც მოამზადებს. ხოლო ტკბილი ხაჭოს კვერების მომზადება უმარტივესია, მისთვის საჭირო ინგრედიენტებს ყოველთვის აღმოაჩენთ მაცივარში.

ნივრის შიგთავსის მომზადება ყოველდღიურად შეიძლება. ეს შიგთავსი ძლიან რბილი და ჰაეროვანია. ამ კერძს მაგიდიდან აიტაცებენ ისე, რომ გაციებასაც კი ვერ მოასწრებს. კარგი ალტერნატივაა პურისთვის და ამავდროულად ლუდსაც ძალიან უხდება.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 530გ
  • საფუარი 20-25გ
  • წყალი 320მლ
  • შაქარი 1 ჩაის კოვზი
  • ნიორი 4 კბილი
  • მზესუმზირის ზეთი 530მლ
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.გააცხელეთ წყალი და დაუმატეთ საფუარი, მარილი და შაქარი, მოურიეთ. გაცერით ფქვილი და დაუმატეთ წყალში გახსნილ მასას, მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ პირსახოცი და მოატავსეთ 30 წუთით სითბოში.

2.ქვაბში ჩაასხით 500მლ მზესუმზირის ზეთი და აადუღეთ. ცომი დაყავით პატარა ბურთულებად. ფორმირებული ცომი ჩაყარეთ ცხელ ზეთში და შეწვით.

3.შემწვარი ცომის ბურთულები გადმოიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე. 30მლ მზესუმზირის ზეთს დაუმატეთ წვრილად გახეხილი ნიორი და მარილი, მიღებული მასა წაუსვით ფუნჩულებს.

შემწვარი ფუნთუშები ნივრით ძალიან უხდება ბორშს და სუფს. შეგიძლიათ დაუმატოთ მწვანილი და გაამრავალფეროვნოთ გემო. მიირთვით და ისიამოვნეთ!