როგორ მოვამზადოთ ზარმაცი ფლავი, ძალიან მარტივი რეცეპტი

2848

თუ საკმარისი დრო არ გაქვთ, მაგრამ გსურთ გემრიელი და ნოყიერი საკვები მიირთვათ, მე გირჩევთ მოამზადოთ ზარმაცი ფლავი. ვიღაც იტყვის, რომ ეს მხოლოდ ბრინჯი, ხორცი და სანელებლებია. ეს კერძი არის ძალიან გემრიელი და მადისაღმძვრელი. ფლავი გამოდის ფაფუკი, ის უნდა მომზადდეს ღუმელში.

ამ რაოდენობის ინგრედიენტებისგან გამოდის საკმარისად დიდი რაოდენობის ფლავი. ბრინჯი ფხვიერია, ხოლო ხორცი კი საოცრად ნაზი.

ზარმაცი ფლავი

დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ, ზარმაცი ფლავის რეცეპტს რომელიც მზადდება ღუმელში.

ინგრედიენტები

  • 2 ხახვი
  • 2 სტაფილო
  • 360გ დაორთქლილი ბრინჯი
  • 8-10 ქათმის ბარკალი
  • 3-4 კბილი ნიორი
  • 600-700მლ წყალი
  • ფლავის სანელებლები
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.ხახვი გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. კარაქი და ხახვი მოათავსეთ ტაფაზე. ხახვი მოთუშეთ ნელ ცეცხლზე, რათა ბოსტნეული გახდეს გამჭირვალე.

2.გარეცხეთ სტაფილო და მსხვილად გახეხეთ. როდესაც ხახვი გახდება გამჭირვალე მას დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო. სტაფილო სანახევროდ მოთუშეთ. დაამარილეთ გემოვნებით.

3.ღრმა ჯამში მოათავსეთ ქათმის ბარკლები. დაამარილეთ და დაუმატეთ ფლავის სანელებლები. ქათმის ბარკლებს კარგად წაუსვით სანელებლები და მარილი.

4.უმჯობესია გამოიყენოთ დაორთქლილი ბრინჯი, ამ ინგრედიენტებით ფლავი გამოგივათ ფხვიერი და უზომოდ გემრიელი. 2 ჭიქა ბრინჯი ჩაყარეთ საწურში და კარგად გარეცხეთ.

5.შემწვარი პროდუქტები გადმოალაგეთ საცხობ ფორმაზე და თანაბრად მოასწორეთ ზედაპირი. შემდეგი ფენა – ბრინჯიც მოასწორეთ მთელ სიგრძეზე, ბრინჯს დაუმატეთ 4-5 კბილი ნიორი.

იმ ტაფაზე, რომელზეც შეწვით ინგრედიენტები, დაასხით 4 ჭიქა წყალი. მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და დაუმატეთ ფლავის სანელებლები. შემდეგ ფენად მოათავსეთ ქათმის ბარკლები და მოასხით ბულიონი. შეინახეთ ორი ჩამჩა ბულიონი.

7.მომავალ ფლავს დააფარეთ საცხობი ფოლგა და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ცხობიდან 15 წუთში ფლავი შეიშრობს ბულიონს, მას მოასხით გადანახული ბულიონი. მაგრამ 15 წუთში თუ არ შეიშრო ბულიონი მაშინ არ მოასხათ. მოამზადეთ ფლავი ღუმელში 1 საათის განმავლობაშ.

8.და სულ ეს იყო, არომატული ზარმაცი ფლავი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

როგორც ხედავთ ზარმაცი ფლავის მომზადება საკმაოდ მარტივია. შეინახეთ ეს რეცეპტი, როგორც გემრიელი ლანჩისა და ვახშმისთვის. ამ კერძის მოსამზადებლად არ არის საჭირო კულინარიული გამოცდილება. მერწმუნეთ გამოგივათ პირველივე ცდიდან!