ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ წიწაკის კონსერვაციის რეცეპტების კოლექციას კიდევ ერთი ვარიანტი შემატოთ. ასე დაკონსერვებული პილპილი აუცილებლად მოეწონება ნებისმიერს, ვისაც მდოგვი უყვარს.
ბულგარული მდოგვში
რატომ უნდა დააკონსერვოთ ბულგარული წიწაკა მდოგვში ზამთრისთვის? ჩვენი პასუხია – მრავალფეროვნებისთვის!
კონსერვაციის ასეთი მეთოდი ჩვენამდე სერბეთიდან მოვიდა. ეს ნამდვილი ბალკანური რეცეპტია. მდოგვში დაკონსერვებული წიწაკა იმ მხარეებში ტრადიციულ კერძად ითვლება.
ინგრედიენტები
- 3 კგ ბულგარული წიწაკა
- 1 ლ წყალი
- 250 მლ ძმარი
- 4 ს.კ. შაქარი
- 2 ს.კ. მარილი
- 4 ც დაფნის ფოთოლი
- 1 ჩ.კ. შავი პილპილის მარცვლები
- 1 ლ ჰაეროვანი მდოგვი
- 1 ლ მცენარეული ზეთი
- 4 კბილი ნიორი
მომზადების წესი
1. პირველ რიგში, კარგად გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა, ამოაცალეთ შიგთავსი და ოთხ ნაწილად გაჭერით.
2. ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ ძმარი, მარილი, შაქარი, სანელებელი და ნიორი. აადუღეთ წყალი და გააჩერეთ მასში ბულგარლული 15 წუთის განმავლობაში.
3. წყალი გადაღვარეთ და წიწაკა გააგრილეთ.
4. ამ დროის განმავლობაში მოამზადეთ მდოგვი. ამისთვის, დაუმატეთ მას მცენარეული ზეთი და მიქსერით ათქვიფეთ.
5. დაუმატეთ მდოგვი წიწაკას, მოურიეთ და გადაანაწილეთ სტერილურ ქილებში. შეინახეთ ქილები გრილ ადგილას.
ასეთი კონსერვაცია ძალიან უხდება კარტოფილს ან ვერმიშელს. გემრიელად მიირთვით!