როგორ მოვამზადოთ ზარმაცი ჩებურეკები ლავაშში სწრაფად და მარტივად

1274

ნებისმიერი კერძი შედგება პროდუქტებისა და მის მოსამზადებლად დახარჯული დროისგან. თუმცა, ზოგჯერ დრო იმდენად ცოტა გვაქვს, რომ ვერ ვახერხებთ რაიმე რთულის მომზადებას, ამიტომაც ჩნდება უფრო გამარტივებული რეცეპტები: ზარმაცი ტოლმა, ზარმაცი ღვეზელები და ზარმაცი ჩებურეკები.

საშინაო ჩებურეკების ცომმა შესაძლოა დიდი დრო წაგართვათ, ეს დამოკიდებულია იმაზე, იქნება თუ არა ჩებურეკები არომატული და წვნიანი, თუ უხეში და ახალი. ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ ჩებურეკების ლავაშში მომზადებას. ეს კერძი არა მხოლოდ დროს დაგიზოგავთ, არამედ ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება. მოამზადეთ იგი ტარტარის სოუსთან ერთად, ჩვენი საფირმო რეცეპტის მიხედვით!

ინგრედიენტები

  • 500 გრ ძროხის ფარში
  • 5 ც კვერცხი
  • 2 ც ხახვი
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • 2 ც კიტრის მწნილი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 3 ც ლავაში
  • 320 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • მარილი გემოვნებით
  • 0,5 ჩ.კ. მდოგვი
  • 6 ც ზეთისხილი
  • 4 ც ოხრახუში

მომზადების წესი

1. მოხარშეთ კვერცხი. დაჭერით ხახვი, ლავაში კი კვადრატებად გაყავით.

2. შეურიეთ ერთმანეთს ფარში, წყალი, ხახვი, მარილი და პილპილი. შიგთავსი მზადაა! თასში წინასწარ ათქვიფეთ კვერცხი, რომ შემდგომ ჩებურეკებს წაუსვათ.

3. მოათავსეთ ფარში ლავაშის ნაჭრებზე ისე, რომ კიდეებზე 2-2 სმ თავისუფალი დარჩეს. კიდეებს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და კვადრატის ფორმის ლავაში დიაგონალზე გადაკეცეთ.

4. შეწვით ჩებურეკები მზესუმზირის ზეთში. მზა სამკუთხედები ხორცის შიგთავსით გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ მოშორდეს ზედმეტი ცხიმი.

5. მოამზადეთ სოუსი “ტარტარი”: ორი მოხარშული კვერცხის გული დაჭყლიტეთ, დაუმატეთ ორი უმი კვერცხის ცილა, ნახევარი ლიმონის წვენი, მცენარეული ზეთი, ნიორი, მდოგვი, მარილი და პილპილი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ზეთისხილი, კიტრის მწნილი და მწვანილი. მიირთვით ჩებურეკები სოუსთან ერთად.

ჩვენ მიერ შემოთავაზებული ჩებურეკების რეცეპტი ძალიან განსხვავდება ტრადიციული თათრული რეცეპტისგან, მაგრამ იგი არანაკლებ გემრიელია. ასეთი ჩებურეკები შეგიძლიათ მოამზადოთ არა მხოლოდ ხორცის, არამედ სხვადასხვა შიგთავსით: კვერცხით, კარტოფილით, ყველით, ხახვითა და სოკოთი.