საოცარი კორჟები ძალიან მარტივად.
1. ბისკვიტის ცომი
ინგრედიენტები
- ფქვილი 1 ჭიქა
- შაქარი 1 ჭიქა
- კვერცხი 4 ცალი
- გამაფხვიერებელი 1/2 შეკვრა
- ვანილი 1 შეკვრა
მომზადება
- განაცლკევეთ კვერცხის ცილა და გული. კვერცხი უნდა იყოს ცივი.
- ათქვიფეთ ცილა, დაუმატეთ მწიკვი მარილი.
- გული ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.
- მიღებულ მასას დაუმატეთ ნახევარი ცილა და ფრთხილად მოურიეთ.
- ნელ-ნელა დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.
- დარჩენილი ცილის მასაც ფრთხილად გადაურიეთ.
- გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთი.
- მზა ბისკვიტი გააგრილეთ და გაჭერით.
- შეგიძლიათ დანამოთ ყავის და კონიაკის ნარევით.
- ამ კორჟს ნებისმიერი სახის კრემი უხდება.
2.ბისკვიტი ცხელ წყალზე
ინგრედიენტები
- კვერცხი 4 ცალი
- შაქარი 190გ
- ფქვილი 130გ
- გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი
- მცენარეული ზეთი 3 სუფრის კოვზი
- ცხელი წყალი 3 სუფრის კოვზი
- ვანილი
მომზადება
- კარგად ათქვიფეთ კვერცხი შესქელებამდე.
- ცალკე ჯამში მოათავსეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის მასას. ატქვიფეთ მიქსერით მინიმალურ სიჩქარეზე.
- დაუმატეთ ცხელი წყალი (ძალიან ცხელი), ზეთი და ვანილი.
- ჩაასხით ცმი ფორმაში და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.
3.ბისკვიტი ცილაზე
ინგრედიენტები
- 5 ცილა
- 90გ შაქრის ფხვნილი
- 40გ შაქარი
- ვანილი
- 60გ ფქვილი
- მწიკვი მარილი
- 1/2 ჩაის კოვზი ლიმონის მჟავა
მომზადება
- ათქვიფეთ ცილა შესქელებამდე, დაუმატეთ ლიმონის მჟავა, მარილი და შაქარი, ათქვიფეთ.
- მასა უნდა გამოგივიდეთ ფაფუკი. დაუმატეთ ფქვილი და შაქრის ფხვნილი.
- ცომი გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში (10 X 20).
- გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20-30 წუთი.
- შეგიძლიათ დანამოთ გემოვნებით.
4.ფხვიერი ცომი ტორტითვის
ინგრედიენტები
- 250გ მარგარინი ან კარაქი
- 2-3 კვერცხი
- შაქარი
- 400გ ფქვილი
- 0,5 ჩაის კოვზი ძმრით გააქტიურებული სოდა
- ვანილი
მომზადება
- კვერცხი ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაუმატეთ მარგარინი, სოდა, ვანილი, კარგად მოურიეთ.
- ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი, მოზილეთ რბილი ცომი.
- მზა ცომი დააბურთავეთ და შეინახეთ მაცივარში.
- შეგიძიათ იგივე ინგრედიენტებით სხვა მეთოდითაც მოამზადოთ. რბილი მარგარინი და შაქარი კარგად დაჭყლიტეთ ერთად, დაუმატეთ კვერცხი და ბოლოს ფქვილი.
- ცომი მოზილეთ სწრაფად, ხოლო შემდეგ გააგრძელეთ რეცეპტის მიხედვით.
- ასეთი ცომის ფირფიტები აუცილებლად უნდა გააბრტყელოთ 8მმ, გამოაცხვეტ 220 გრადუსზე.
5.ფენოვანი ცომი ტორტისთვის
ინგრედიენტები
- 1 ჭიქა ფქვილი
- 150გ წყალი (შეგიძლიათ 75გ წყალი და 75გ რძე)
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
- 1 ჩაის კოვზი ლიმონის მჟავა
- 250-300გ კარაქი
მომზადება
- წყალში გასენით მარილი, ლიმონის მჯავა, დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
- ცომი უნდა გამოვიდეს ელასტიური, შეახვიეთ და შეინახეთ მაცივარში.
- გააბრტყელეთ და ცენტრის ტერიტორიაზე წაუსვით კარაქი.
- ცენტრს დააფარეთ გვერდები და გააბრტყელეთ. შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.
- ისევ გააბრტყელეთ და შეინახეთ მაცივარში.
- ეს მოქმედებები უნდა გაიმეოროთ 7-10 ჯერ.
6.ფირფიტა ბეზე (როგორც კიევური ტორტისთვის)
ინგრედიენტები
- 9 ცილა დაახლოებით 200გ
- 230გ შაქარი
- 2 ჩაის კოვზი ვანილი
- 50გ ფქვილი
- 180გ მოხალული ნუში
მომზადება
- განაცალკევეთ ცილა და გული.
- ცილა მოათავსეთ ჯამში და შეინახეთ მაცივარში დიდი ხნით.
- ცილა დაბალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ აქაფებამდე.
- როცა კარგად ამოფუვდება დაუმატეთ 50გ შაქარი და ვანილი. ისევ ათქვიფეთ.
- ნუში დაფხვენით.
- გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ და გამოაცხვეთ ცომი.
- გამოაცხვეთ 150 გრადუსზე 1,5-2 საათი.
გერიელად მიირთვით!