1975წლის მენიუ, რომელსაც მკაცრად იცავენ იაპონიის მაცხოვრებლები

767

იაპონელები ხანგრძლივი სიცოცხლის უნარიანობით გამოირჩევიან მთელს დედამიწაზე. ეს ფაქტი უმეტესობის აზრით კვების რაციონზე არის დამოკიდებული.

თქვენ როგორ ფიქრობთ, ნამდვილად კვებაზეა დამოკიდებული?

იაპონური კვება

როცა საქმე ტრადიციულ იაპონურს სამზარეულოს ეხება, აქ რთულია კერძების ჩარჩოსი მოგცევა, რადგან ისინი ძალიან მრავალფეროვანი და მრავალრიცხოვანია.

მეცნიერები უკვე დიდი ხანია ამ საოცარი ქვეყნის კულტურას და რაციონს იკვლევენ.

სამეცნიერო კვლევებისთვის სანიმუშოდ აღებული იყო 2005, 1990, 1975 და 1960 წლის რაციონები. თავდაპირველად ამ საკვებს აჭმევდნენ თაგვებს. უნდა ავღნიშნოთ, რომ ამ პერიოდში მღრნელების ჯანმრთელობა უკეთესობისკენ შეიცვალა. 1975 წლის რაციონით გამოკვებილი მღრნელები განსაკუთრებით კარგად გრძნობდნენ თავს.

ექსპერიმენტის გაგრძელება

მალე მიიღეს გადაწყვეტილება, რომ ეს ცდა მოხალისეებზე ჩაეტარებინათ. თავდაპირველად ექსპერიმენტში 20-70 წლის ადამიანები მონაწილეობდნენ. მათ 1975 – 1990 წლების რაციონებით კვებავდნენ. 4 კვირის განმავლობაში დღეში 3 ჯერ უმასპინძლდებოდნენ მათ. მოხალისეებს ჯანმრთელობის მდგომარეობა საგრძნობლად გაუმჯობესდა.

შსმდეგ ექსპერიმენტი გააგრძელეს არხალგაზრდა ხალხზე. 20 – 30 წლის სტანდარტული სხეულის მასით. კვებასთან ერთად კვლევაში დაინიშნა 1 საათიანი ფიზიკური აქტივობა კვირში 3 ჯერ.

საუკეთესო შედეგუ 1975 წლის რაციონზე მყოფ ადამიანებს ქონდათ. ეს გვაფიქრებინებს იმას, რომ იმდროინდელი საკვები ყველაზე ჯანსაღი იყო.

სორედ სეორი კვების რაციონმა გახადა იაპონელების ორგანიზმი ჯანმრთელი და უბერებელი.

თანამედროვე ახალგაზრდა მოსახლეობა ამ რჩევებს არითვალისწინებს. ისინი არ მიყვებია აქტიური ცხოვრების წესს და შესაბამისად არ ფლობენ იმ რკინის ჰჯანმრთელობას, რომელსაც ფლობდნენ მათი წინაპრები.

რით განსხვავდებოდა იმ დროინდელი საკვები თანამედროვე საკვებისგან? პირველ რიგში ყურადღება მიაქციეთ მრავალფეროვნებას და პატარა ულუფებს. მაგიდატან დაჯდომისას თქვენ უნდა დაგეგემოვნებინათ 3 კერძი. მთავარი (ხორცი ან თევზი) და 2 ბოსტნეულის.

ბოსტნეულის შეწვა და მოთუშვა იმ პერიოდში არ სარგებლობდა დიდი პოპულარობით, შესაბამისად იაპონელები ჯანსაღ ბოსტნეულს მიირთმევდნენ სრული ვიტამინების კომპლექტაციით.

ძმრის და სოიოს სოუსის დამატებით კერძს აღარ ესაჭიროებოდა მარილი და შაქარი. იმ პერიოდში ძალიან პოპულარული იყო ბრინჯის კერძები.

ჯანმრთელობას გისურვებთ!