ჰაეროვანი და მსუბუქი: კლასიკური ბისკვიტი ცხელ წყალზე მომზადებული

686

ყველა ვარიანტი გამოვცადე და მივხვდი, რომ ცხელ წყალზე მომზადებული ბისკვიტი ყველაზე მაღალი და ფუმფულა გამოდის! რძე და სახამებელი ცომეულს ამძიმებს. როგორც მინიმუმ, ამ ინგრედიენტებით ჰაეროვანი ბისკვიტი არ გამომდის, თქვენ?

მაღალი ბისკვიტი ნებისმიერ ტორტს ხელოვნების ნიმუშად აქცევს. დესერტი ჰაეროვანი და მსუბუქი გამოდის, თუნდაც ტკბილი კრემის წასმის შემდეგ. ასეთი ბისკვიტი არ დაჯდება!

როგორ მოვამზადოთ ბისკვიტი ცხელი წყალზე

მზა ბისკვიტი ღუმელიდან მაშინვე არ გამოიღოთ. ცოტა გაგრილება აცადეთ, რომ ცომეულს ტემპერატურის მკვეთრ ცვლილებასთან შეჯახება არ მოუწიოს. წინააღმდეგ შემთხვევაში შინაურული ბისკვიტი შეიძლება დავარდეს.

ინგრედიენტები:

  • 5 კვერცხი
  • 0,25 ჩ/კ ვანილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 50 მლ წყალი
  • 200 გ შაქარი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 50 მლ მზესუმზირას ზეთი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი მიქსერით ათქვიფეთ, თანდათან სიჩქარეს მოუმატეთ.

2. შაქარი დაუმატეთ და კიდევ 10 წუთით ათქვიფეთ.

3. ცალკე ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი გაცერით. მშრალი ინგრედიენტები კვერცხის მასას ფრთხილად დაუმატეთ. სილიკონის ნიჩბით აურიეთ.

4. სუფთა წყალი აადუღეთ და ბისკვიტის ცომს მზესუმზირას ზეთთან ერთად დაუმატეთ. კვლავ ქვემოდან ზემოთ აურიეთ.

5. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ ან კარაქი წაუსვით. ცომი ჩაასხით, გაასწორეთ. 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთით აცხვეთ.

ბისკვიტის რეცეპტი შეინახეთ, რომ არ დაკარგოთ! ასეთი ფაფუკი ცომეული ლამაზ და გემრიელ ტორტად მარტივად გადაიქცევა, თუმცა ბისკვიტი უკვე დესერტია. ოჯახის წევრებს ზემოდან შესქელებული რძის წასმა და ასე მირთმევა ძალიან უყვარს. აცხობთ ბისკვიტის ტორტს?