ამ დესერტისთვის დაგჭირდებათ ყველის, კვერცხის და ბეკონის ნაზავი. ის იტალიაში გვხვდება, თუმცა მთასა და ბარში რეცეპტი განსხვავებულია.
ალბათ ყველა ფიქრობთ, რომ კრუასანი დილით, ყავასთან ერთად იდეალური საუზმე შეიძლება იყოს. განსაკუთრებით კი მამაკაცებისთვის, ვინაიდან ის განსაკუთრებულ კულინაირულ ცოდნას არ საჭიროებს. შეგიძლიათ კრუასანი შეიძინოთ გაყინული, შედოთ მიკროტალღურ ღუმელში და ის თავის ხრაშუნა თვისებას დაიბრუნებს.
მასალები:
- საკონდიტრო ცომი – 500 გ
- მყარი ყველი – 100 გ
- კვერცხი – 5 ცალი.
- ოხრახუში – 0.5 კონა
- ბეკონი – 150 გ
- მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
- ერთად მოათავსეთ 4 ცალი კვერცხი, ყველი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მარილი, წიწაკა და მსუბუქათ აურიეთ.
- დაასხით ნარევი ტაფაზე. და, მუდმივად ურიეთ მანამ, სანამ არ გასქელდება.
- თუ მასა მზად არის, გაყავით. დაჭერით ცომი სამკუთხედ ნაჭრებათ. ისე, როგორც ვიდეოშია ნაჩვენები.
- მომზადებული კრუასანი მოათავსეთ გამოსაცხობ ქაღალდზე. ზემოდან გადაუსვით კვერცხი და მოათავსეთ ღუმელში 12 წუთით, 180 გრადუსზე.
სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ სეზამის ან ყაყაჩოს თესლი. მისი მირთმევა ნამდვილად გესიამოვნებათ. გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებს.