ხაჭოს პასქა ჭიქურით: უსაფუარო რეცეპტი

282

აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაული ასოცირდება შეღებილ კვერცხებთან და არომატულ პასქასთან, მისი უცვლელი ატრიბუტებია. ზოგი სადღესასწაულო ცომეულს ყიდულობს, სხვები სახლში აცხობენ. თუ ადრე პასქა არასდროს გამოგიცხვიათ, წელს სცადეთ. ხაჭოს პასკა ჭიქურით დამწყები დიასახლისისთვის შესაფერისია. გარანტიას გაძლევთ.

საფუვრიან ცომთან მუშაობა არ დაგჭირდებათ. ყველაფერი მარტივია. ცომის ამოსვლას ლოდინი არ სჭირდება. ყველაფერი აურიეთ და ღუმელში მოათავსეთ. სველი და ფორებიანი ცომეული მზადაა!

როგორ გავაფორმოთ ხაჭოს პასქა ჭიქურით

პასქის გასაფორმებლად ჭიქური მოამზადეთ. ქუდივით წაუსვით ან ლამაზი ნაღვენთი გაუკეთეთ. ზემოდან საკონდიტრო მოსაყრელი ან გახეხილი შოკოლადი მოაყარეთ. გასაფორმებლად ცუკატებიც გამოგადგებათ.

ინგრედიენტები:

  • 230 გ ხორბლის ფქვილი
  • 15 გ გამაფხვიერებელი
  • 300 გ ხაჭო
  • 4 ს/კ წყალი
  • 150 გ შაქარი
  • 130 გ ქიშმიში
  • 70 გ კარაქი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 5 გ ლიმონის ცედრა
  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • 1 ჩ/კ ჟელატინი
  • 15 გ ვანილის შაქარი
  • 4 კვერცხი

მომზადების წესი:

1. ოთახის ტემპერატურის კვერცხი, მარილი, შაქარი და ვანილი აურიეთ. მიქსერით ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. გამდნარი კარაქი ჩაასხით. წვრილად გახეხილი ლიმონის ცედრა დაუმატეთ.

2. ცალკე ხაჭო ერთიანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. კვერცხის მასას დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

3. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. თანდათან ხაჭოს მასას დაუმატეთ. სქელი ერთიანი მასა მოზილეთ.

4. ქიშმიში გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ცომს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

5. ცომი ფორმებში ჩაასხით, ერთი მესამედი გაავსეთ. 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთით აცხვეთ.

6. ჭიქური მოამზადეთ. ჟელატინს 2 ს/კ ოთახის ტემპერატურის წყალი დაასხით და 15 წუთით გააჩერეთ, რომ გასივდეს.

7. შაქრის ფხვნილი პატარა ქვაბში ჩაყარეთ და დარჩენილი წყალი დაუმატეთ. აურიეთ და ცეცხლზე დადგით. ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ, მუდმივად ურიეთ და ქურას მოაშორეთ.

8. ჟელატინი დაუმატეთ. ერთიანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ. ჭიქურის გასქელებამდე მიქსერით ათქვიფეთ. ცივ პასქებს წაუსვით. ოთახის ტემპერატურაზე ჭიქურის გამაგრებამდე გააჩერეთ.

ასეთი პასქების მოსამზადებლად 13 სმ დიამეტრის და 9 სმ სიმაღლის ფორმები გამოგადგებათ. ზეთის წასმა საჭირო არაა.