წითელი მოცხარის ჟელე სახლის პირობებში

638

ამ უგემრიელესი დესერტის მომზადებას 20 წუთი სჭირდება. შაქართან ერთად ვაბლენდერებ მოცხარს და შემდეგ ვხარშავ. მოურიეთ 10 წუთის განმავლობაში და ნახავთ თუ როგორ იქმნება ჟელე.

ინგრედიენტები

  • წითელი მოცხარი 1კგ
  • შაქარი 1კგ

მომზადება

1.მოცხარი კარგად გარეცხეთ და დაელოდეთ გაშრობას. მოაყარეთ შაქარი და ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ.

2.კენკრის პიურე გადაიტანეთ დიდ ჯამში და მოათავსეთ მაღალ ცეცხლზე.

3.წამოადუღეთ პიურე, განუწყვეტლივ ურიეთ. შემდეგ მოხარშეთ 8-10 წუთი იმავე ცეცხლზე.

4.გამოწურეთ მურაბა, კარგად მოუჭირეთ, რათა კარგად გამოყოს პექტინი.

5.მასა ჩაასხით სტერილურ ქილებში და დატოვეთ 1 დღე თავსაფრის გარეშე. ჟელეს უნდა გადაეფაროს დამცავი გარსი. შემდეგ დააფარეთ თავსაფარი და შეინახეთ მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით!