ნოყიერი და მდიდრული წვნიანი მძიმე სამუშაო დღის შემდეგ სავახშმოდ იდეალურია. გირჩევთ, პელმენები მაღაზიაში არ იყიდოთ, არამედ სახლში თავად მოამზადოთ. ასეთი შემთხვევებისთვის პელმენები წინასწარ მოიმარაგეთ. გამოძერწეთ და საყინულეში შეინახეთ.
სუფრაზე მზა წვნიანი ყველით და პელმენებით უცხიმო არაჟანთან და ნიორთან ერთად გაიტანეთ. ახალი მწვანილი ქვაბს შეგიძლიათ არ დაუმატოთ, არამედ თითოეულ თეფშს ზემოდან მოაყაროთ ან ცალკე თეფშით გაიტანოთ. ამ რეცეპტით მომზადებული წვნიანი ძალიან გემრიელი გამოდის. მაშინვე შეჭამეთ, მეორე დღისთვის არ შეინახოთ.
რომელი სანელებლები გამოვიყენოთ წვნიანში ყველით და პელმენებით
წვნიანი პელმენებით, კარტოფილით და მდნარი ყველით საკმაოდ გემრიელი და მდიდარი გამოდის. ისღა დაგრჩენიათ მარილი და დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით დაუმატოთ. თუ უფრო პიკანტური ვარიანტები მოგწონთ, მომზადებამდე 5 წუთით ადრე მწიკვი ქინძი, დაფნის ფოთოლი და ცოტა ხმელი სუნელი დაუმატეთ. ასე აღმოსავლური სტილის ცხარე კერძს მიიღებთ.
ინგრედიენტები:
- 200 გ პელმენი
- 5 ქამა სოკო
- 1 მდნარი ყველი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 2,5 ლ წყალი
- 3 კარტოფილი
- 1 ხახვი
- მარილი გემოვნებით
- 1 კონა მწვანილი
მომზადების წესი:
1. ქვაბში წყალი ჩაასხით, მარილი მოაყარეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
2. ამ დროში კარტოფილი საშუალო ნაჭრებად დაჭერით და მდუღარე წყალში ჩაყარეთ. ნახევრად მომზადებამდე ხარშეთ.
3. ხახვი და სოკო დაჭერით. სტაფილო გახეხეთ. ყველაფერი დარბილებამდე შეწვით. პელმენი ცალკე ქვაბში მოხარშეთ.
4. როცა კარტოფილი თითქმის მზად იქნება, შემწვარი სტაფილო, სოკო და ხახვი, დაჭრილი მდნარი ყველი და მზა პელმენები დაუმატეთ.
5. მარილი და წიწაკა გემოვნებით დაუმატეთ. წვნიანი 3 წუთით ხარშეთ. ბოლოს დაჭრილი მწვანილი მოაყარეთ.
პელმენები პირდაპირ წვნიანშიც შეგიძლიათ მოხარშოთ და არა ცალკე. ამ შემთხვევაში მომზადების ზუსტ დროს ყურადღება მიაქციეთ, რომ ნახევრად მზა პროდუქტი არ დაიშალოს. წინააღმდეგ შემთხვევაში, არა წვნიანს, არამედ ცომისა და ხორცის ფაფას მიიღებთ.