შოკოლადის შარლოტა ვაშლით, რომლის ნაჭერზე უარს ვერ იტყვით

290

თუ სამზარეულოში ექსპერიმენტები გიყვართ, შოკოლადის შარლოტა შესანიშნავი ვარიანტია. ნამცხვარი არა კლასიკური მეთოდით, არამედ კაკაოს დამატებით გამოაცხვეთ. ნაზი ბისკვიტის ცომი მდიდარი შოკოლადის გემოთი ნამდვილი ნეტარებაა.

ნამცხვარში არა მხოლოდ ვაშლი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მსხალი კარგი ალტერნატივაა. ტკბილი დესერტის გემო კიდევ ერთი გემრიელი ინგრედიენტით გაამრავალფეროვნეთ. შოკოლადის ნატეხები ამ სურათს იდეალურად ერგება.

ნაზი შოკოლადის შარლოტა: როგორ გამოვაცხოთ

ფაფუკი დესერტის მისაღებად არ გამოტოვოთ ისეთი ეტაპი, როგორიცაა მშრალი ინგრედიენტების (ფქვილი, გამაფხვიერებელი, კაკაოს ფხვნილი) გაცრა. ეს მნიშვნელოვანი ეტაპია. ასე ხორბლის ფქვილი ჟანგბადით მდიდრდება. მხოლოდ ამის შემდეგ მიიღებთ ძალიან ჰაეროვან და გემრიელ ნამცხვარს, რომელსაც შეუძლებელია მოწყდეთ.

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ვაშლი
  • 160 გ შაქარი
  • 30 გ კაკაოს ფხვნილი
  • მწიკვი მარილი
  • 6 კვერცხი
  • 130 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • კარაქი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ხორბლის ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი აურიეთ. მიღებული მასა საცერში გაცერით.

2. კვერცხი, მარილი და შაქარი ცალკე ათქვიფეთ. ღია ფაფუკი მასა უნდა მიიღოთ.

3. გაცრილი ინგრედიენტები კვერცხის ნარევს თანდათან დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სათქვეფით კარგად აურიეთ.

4. საცხობ ფორმას კარაქი წაუსვით. ცომი ჩაასხით.

5. ვაშლი გათალეთ, თესლი მოაშორეთ. პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ხილი ცომს დაუმატეთ, თანაბრად გაანაწილეთ.

6. ვაშლის ნაჭრები ცომში ოდნავ ჩაძირეთ. ამ მიზნით კბილის ჩხირი გამოიყენეთ. კოვზით ზედაპირი გაასწორეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1 საათით აცხვეთ.

მზაობა ხის ჩხირით შეამოწმეთ. ცომიდან მშრალი უნდა ამოვიდეს. თუ ჩხირზე ცომის ნარჩენი დაინახეთ, ღუმელში რამდენიმე წუთით დააბრუნეთ. მზა შოკოლადის დესერტს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და ფინჯნებში ჩაი დაასხით. გემრიელად მიირთვით.