რბილი და ნაზი შოკოლადის ტორტი ნაზი ყავის არომატით, რომელიც ცხვება ტაფაზე.
ინგრედიენტები
ცომისთვის
- ხორბლის ფქვილი 300გ
- რძე 200მლ
- მცენარეული ზეთი 100მლ
- შაქარი 200გ
- კვერცხი 4 ცალი
- კაკაო 4 სუფრის კოვზი
- ვანილი 2გ
- გამაფხვიერებელი 2 ჩაის კოვზი
კრემისთვის
- ნაღები 30% 200მლ
- არაჟანი 25% 300გ
- შაქრის ფხვნილი 50გ
- დასანამი
- ხსნადი ყავა 1 ჩაის კოვზი
- წყალი 50მლ
დასანამისთვის
- შოკოლადი 50გ
მომზადება
- ღრმა ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილი, ათქვიფეთ მიქსერით.
- სანამ არ გათეთრდება მასა არ შეწყვიტოთ თქვეფა.
- შემდეგ ჩაასხით მცენარეული ზეთი და რძე, მოურიეთ ფრთხილად.
- ფქვილს დაუმატეთ კაკაო და გამაფხვიერებელი.
- ფქვილის მასა გაცერით და დაუმატეთ კვერცხისას.
- დაგჭირდებათ სქელ ძირა ტაფა.
- ტაფას წაუსვით ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე.
- დაასხით ცომი ტაფაზე.
- გამოაცხვეთ დაბალ ცეცხლზე.
- გადმოაბრუნეთ კორჟი და გამოაცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი.
- მე გამომივიდა 6 ცალი კორჟი.
- გაათანაბრეთ კორჟები.
- მოვამზადოთ კრემი. არაჟანს დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი, მოურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
- ცალკე ათქვიფეთ ნაღები დაუმატეთ არაჟანს და ნიჩბით ფრთხილით მოურიეთ.
- მოურიეთ ნაზად და ფრთხილად, რათა არ ჩაიფუშოს კრემის მასა.
- კორჟები დანამეთ წყალში გახსნილი ყავით. დანამვამდე გააგრილეთ ყავა.
- ავაწყოთ ტორტი. პირველ კორჟს წაუსვით კრემი, მასზე მოათავსეთ მეორე კორჟი და მასაც წაუსვით კრემი.
- ამ მეთოდით ააწყვეთ ტორტი. დარჩენილი კრემი წაუსვით მთლიანად ტორტს.
- ზედმეტი კორჟისგან და გახეხილი შოკოლადისგან მოამზადეთ მოსაყრელი მასა.
- ტორტი მოათვსეთ მაცივარში 2 საათი.
გემრიელად მიირთვით!