შემწვარი ალუბლის ღვეზელი უსაფუარო ცომით: დეტალური რეცეპტი

264

სახლის ქვემოთ საცხობში უბრალოდ საოცარი ალუბლის ღვეზელი იყიდება. რამდენჯერ ვცადე, მაგრამ მსგავსი ვერ გამოვაცხვე. რეცეპტის თხოვნა მეუხერხულებოდა, მაგრამ ერთხელ მაინც გავბედე. კეთილმა მცხობელმა ალუბლის ღვეზელის კეფირზე მომზადება სიამოვნებით მასწავლა. რატომ ადრე არ ვკითხე?

ამ უსაფუარო ღვეზელში ყველაფერი შესანიშნავია: არომატული ცომი და საოცარი შიგთავსი, რომელიც ჩაკბეჩისას არ ჟონავს. გარდა ამისა, ღუმელის ჩართვა არ მოგიწევთ, რადგან ტკბილი ღვეზელი პირდაპირ ტაფაზე იწვება.

როგორ მოვამზადოთ შემწვარი ალუბლის ღვეზელი უსაფუარო ცომით

კეფირით რბილი და ფაფუკი ცომი რომ გამოვიდეს, ოთახის ტემპერატურის რძემჟავა პროდუქტი გამოიყენეთ. მაცივრიდან გამოღების შემდეგ მის გათბობას დაელოდეთ. ასე ალუბლის ცომეული ისეთი გამოვა, როგორც ფოტოზე!

ინგრედიენტები:

  • 400 მლ კეფირი
  • 700 გ ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ შაქარი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • 25 გ სახამებელი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 500 გ ალუბალი

მომზადების წესი:

1. კეფირი, კვერცხი, მარილი და 1 ს/კ შაქარი აურიეთ.

2. ფქვილი და სოდა აურიეთ, შემდეგ მშრალი ინგრედიენტები კეფირის მასას დაუმატეთ. არაწებოვანი ცომი მოზილეთ, 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. პარკი დააფარეთ და 20-30 წუთით გააჩერეთ.

3. უკურკო ალუბალი ტაფაზე მოათავსეთ, სახამებელი და დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ. მზა კენკრა სუსტ ცეცხლზე გასქელებამდე ხარშეთ, პერიოდულად აურიეთ. შიგთავსს გაგრილება აცადეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს კარაქი წაუსვით, ცომი გადაიტანეთ და 15 ნაწილად გაყავით. თითოეული დააგუნდავეთ.

5. თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ, შიგთავსი მოათავსეთ და ღვეზელის ფორმა მიეცით.

6. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ და ღვეზელები ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.

უსაფუარო კეფირის ცომით მომზადებულ ღვეზელში როგორც ახალი, ასევე გაყინული ალუბალი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. კენკრა კარგად გაალღვეთ და მთელი წვენი მომზადებამდე გადაწურეთ. შეწვის შემდეგ ცომეული ქაღალდის პირსახოცზე დააწყვეთ, რომ ზედმეტი ზეთი მოაშოროთ. გემრიელად მიირთვით!