ხარჩო – ეს ცხელი ქართული კერძია, რომელიც მოგაჯადოებთ. მისი გასინჯვის შემდეგ, ვეღარასოდეს იტყვით მასზე უარს.
ინგრედიენტები
- პომიდვრის პასტა 200გ
- ხახვუ 2 ცალი
- ბრინჯი 0,5 ჭიქა
- ძვლიანი საქონლის ხორცი 800გ
- ნიორი 2 კბილი
- ხარჩოს სანელებლები
- მწარე აჯიკა ნახევარი ჩაის კოვზი
- ნიგოზი 100გ
მომზადება
- მოხარშეთ ხორცი. მოათავსეთ ცივ წყალში. ხორცი ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 1 საათი, მოაშორეთ ქაფი. მოაყარეთ მარილი. მოხარშული ხორცი დაჭერით და მოათავსეთ ქვაბში.
- დაჭერით ხახვი და შეწვით დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა, დაჭრილი ნიორი, აჯიკა და შეწვით კიდევ 5 წუთი.
- ქაბში მოათავსეთ გარეცხილი ბრინჯი.
- დაახლოებით 20 წუთის შემდეგ დაუმატეთ ხახვისა და ტომატის მასა.
- მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი.
- დაუმატეთ ნიგოზი.
- დაელოდეთ გაგრილებას და დააგემოვნეთ.
გემრიელად მიირთვით!